— Det så helt forferdelig ut, sier vaktmester Torgil Nonås i Bjørndalsskogen Borettslag i Loddefjord.

Da politiet vekket ham ved 05.30-tiden i går morges, hadde de en lite hyggelig beskjed. Lokalene til juniorklubben i borettslaget var smadret og tilgriset.

— Hva skal man si? Det er helt uforståelig at voksne ungdommer kan finne på noe sånt, sier vaktmesteren.

Mange kom til

En av beboerne hadde leid lokalet for å feire 20-årsdagen. En annen jubilant var også til stede, og etter hvert samlet det seg mange både budne og ubudne gjester. Så tok det helt av.

Kjøkkentallerkener, glass og ølflasker er kastet veggimellom. Tre dører er sparket inn. Alt snopet som juniorklubben hadde lagret på kontoret er slengt utover og på toalettet er inventaret ramponert.

— Vi bruker ikke å leie ut lokalet til annet en barneselskaper. Hvorfor det ble leid ut til slike selskaper vet jeg ikke, men nå har nok det skjedd for siste gang, mener vaktmesteren.

Den senere tid har nabolaget vært plaget av flere herjinger. Blant annet ble 19 biler ramponert for to uker siden, og vaktmesterens kontor snudd opp ned.

— Men vi har aldri opplevd tilsvarende i klubbens lokaler, sier Nonås.

Tre lå og sov

Da politiet kom frem til Bjørndalsskogen i går morges, fant de tre personer som lå og sov inne i det smadrete lokalet. Ytterligere tre ble også tatt med inn til politikammeret. Alle ble senere løslatt.

— Det kan ha vært så mange som 30-40 personer til stede. Vi har ikke den fulle oversikten enda, sier politibetjent Steinar Lindelid ved Laksevåg lensmannskontor.

Han rister på hodet av det ungdommene har stelt i stand.

— Helt meningsløst. Det så virkelig ille ut, sier han til BT.

I går ettermiddag var flere av festdeltakerne tilbake i klubblokalene for å rydde opp. De ønsket ikke å snakke med pressen.

— Jeg vet ikke hva som skjer, men det vil vel være naturlig å kreve at de betaler det som er ødelagt, sier vaktmester Nonås.