Arrangementet var en lukket bursdagsfest på utestedet «Tiger Tiger» med 250 gjester, hvorav rundt 100 over 18 år. De som var myndige, var utstyrt med et farget bånd rundt armen for å markere at de var gamle nok til å kjøpe alkohol.

Skal vi tro politirapporten fra hendelsene utenfor «Tiger Tiger» onsdag for halvannen uke siden, var det så som så med kontrollen.

Politi i skytteltrafikk

Allerede før klokken elleve på kvelden var politiet på plass for første gang, tilkalt av vakter på utestedet. En 17 år gammel gutt var da lagt i håndjern av dørvaktene etter å ha vært innblandet i slagsmål inne i lokalene. Ifølge politirapporten var 17-åringen «åpenbart beruset». Han laget såpass mye bråk også med politiet, at de tok ham med til politistasjonen. Han ble senere hentet av verge.

Utover natten gikk det bokstavelig talt slag i slag. Politiet måtte rykke ut til stedet flere ganger. «Flere slagsmål startet mens politiet sto noen meter fra», skriver politibetjentene som var på stedet.

Fulle ungdommer under 18 ble observert og snakket med. Politiet ble fortalt at venner kjøpte alkohol for dem, og at «vaktene ikke hadde kontroll», som heter i politirapporten.

– Skal ikke skje

Etter hvert som ungdommene forlot «Tiger Tiger», rant det inn med meldinger om ungdom som sloss. Blant annet var det et stort slagsmål ved Narvesen på Torgallmenningen. Det viste seg at alle som var involvert, var observert av politiet da de kom ut fra «Tiger Tiger».

Ifølge politirapporten var ansvarshavende på «Tiger Tiger» den kvelden oppmerksom på hva som hadde skjedd og at det var berusede ungdommer inne på stedet. Innehaver av «Tiger Tiger», Christoffer Schmitt, var ikke til stede den kvelden, men er kjent med saken.

– Ifølge våre rutiner skal ikke slikt skje. Vi er i gang med å undersøke saken, sier Schmitt.

– Merket ingen ting

Politiets rapporter er oversendt skjenkekontoret i Bergen. De ber «Tiger Tiger» om en uttalelse, og minner om at skjenking av alkohol til personer under myndighetsalderen anses som et «svært alvorlig brudd» på reglene. Det er slett ikke umulig at skjenkeløyvet ryker i minst to uker.

– Politirapporten ser mer alvorlig ut en det jeg er blitt fortalt. Men hvis det politiet skriver stemmer, er det selvsagt alvorlig, sier Christoffer Schmitt.

BT har vært i kontakt med mannen som leide stedet. Han la ikke merke til noe spesielt ved arrangementet.