Med en Golf V6 og 240 hestekrefter under panseret kan fristelsen for å trykke litt ekstra på gassen være stor. Men å gjøre det ut fra en politikontroll er ikke det lureste man kan gjøre.

— Måpende

— Jeg sto måpende igjen og så på at 19-åringen burnet ut i første-, andre- og muligens tredjegir. Etterpå målte vi 13 og 21 meter spor etter spinningen i veien ved Kolltveit, forteller politibetjent Tom Paulsen ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Politiet prøvde å ta igjen bilen, men det var forsvunnet. Ettersom de visste hvem som var i bilen oppsøkte de 19-åringen hjemme.

— Faren var hjemme da vi kom. Det var hans bil. For å si det slik - jeg oppfordret faren til ikke å låne bilen ut til sin sønn når han fikk lappen tilbake, sier Paulsen.

Gummirøyk på Sotra

Samme kveld ble to andre rånere på Sotra bøtelagt for råkjøring. Ifølge Paulsen burnet en bil rundt i rundkjøringen på Straume, like under nesen på politiet.

— Snakk om idioti. Rundkjøringen ligger rett nedenfor politikontoret. En kollega satt og så på at gummien ble svidd, sier Paulsen til bt.no.

Bilføreren som svidde gummi fikk 4000 kroner i bot. En annen må betale 3000 kroner for å ha kjørt på et innkjøring forbudt-skilt.

— Skjer dette ofte?

— Det er en del råning på Sotra. Jeg vet ikke hvor mange førerkort vi har tatt hittil i år, men det begynner å bli ganske mange. Vi tar flest bilførere med høy fart og som kjører med i ruset tilstand, forteller Paulsen.

Lørdag mistet en 24 år gammel mann førerkortet etter at han ble målt i 82 km/t i 50-sonen på Skogsvågskiftet.