Det går mot en tett og spennende sesongavslutning for lagene i bunnen av tabellen. Eliteseriens desiderte bunnlag, Fjellhammer er allerede er klar for 1.-divisjon med sine null poeng, men ellers er det ingenting som er avgjort med hensyn til nedrykk.

Mellom Våg på syvendeplass og Bækkelaget på ellevte— og direkte nedrykksplass skiller det bare av fire poeng.

Bergens Tidende har snakket med trenerne til flere av lagene som kjemper for sin eliteserieeksistens.

– Bør være topp seks

Samtlige tror Tertnes, som for øyeblikket ligger på kvalifiseringsplass med sine elleve poeng, spiller seg ut av bunnstriden de kommende ukene.

– Jeg er helt sikker på at Tertnes kommer til å klare seg. De har forsterket kraftig, og fått med seg en del spillere som la opp litt for tidlig etter min mening. Tertnes er for gode til å ligge der de ligger, sier Nordstrand-trener Marinko Kurtovic. Han får støtte av Vågs trener Peder Langfeldt

– Det laget Tertnes hadde da de slo oss sist, er enormt mye bedre enn da vi slo dem i Bergen i høst. De har en haug av rutine, og bør være et topp seks elitelag. Jeg er sikker på at de vil klare dette, sier Langfeldt. Han spår at Nordstrand, Gjøvik og Vardal og Bækkelaget kommer til å kjempe for å unngå å havne på den siste direkte nedrykksplassen og kvalifiseringsplassen.

Møter Nordstrand to ganger

Kurtovic tror også Bækkelaget og Gjøvik og Vardal får den tøffeste sesongavslutningen, men innrømmer at hans eget mannskap lett kan havne i problemer.

For Nordstrands to kamper mot Tertnes kan bli helt avgjørende.

Den utsatte hengekampen mellom de to lagene spilles allerede lørdag i Bergen. Men Kurtovic tenker ikke på Tertnes – foreløpig.

– Våre to andre kamper mot Bækkelaget og Våg er viktigere for oss. Vinner vi over Bækkelaget er mye gjort. Da kan vi ende på kvalifiseringsplass, men det går greit, sier Nordstrand-treneren.

Tertnes-trener Tore Johannessen humrer fornøyd når han får høre trenerkollegenes spådommer.

Mellom

–Ja, det er lett å svare sånn når de ser på de siste resultatene. Men samtidig vet vi at vi rykker ned om vi ikke tar flere poeng. Vi må la være å se på tabellen, og konsentrere oss om neste kamp, sier han. I dagens kamp mot serietoer Byåsen er det få som forventer poengfangst. For selv om Tertnes har vist imponerende form samtidig som Byåsen viste svakhetstegn mot Våg i sist serierunde, tror Johannessen at Byåsens rutine blir vanskelig å hamle opp med.

– Det skal mye til før de taper. Selv om de hadde en dårlig kamp sist, har de rutine til å ro i land sånne kamper, sier han. Alette Stang og Cecilie Langva står over dagens kamp på grunn av henholdsvis skade og jobb, mens Jeanette Holgersen er tilbake i troppen.

HARD KAMP: Trenerne i eliteserien har tro på Kine Brox Strand (i midten) og Tertnes i sesongavslutningen. Gjøvik og Vardal-spillerne hun kjemper mot på bildet mener eliteserietrenerne derimot vil få det tøft. ARKIVFOTO: RUNE NIELSEN
Nielsen, Rune