Ranet skal ha funnet sted mellom klokken 22.00 og 22.30 i går kveld.

— De to kvinnene som var på jobb ble bundet og ranet for omsetningen. Raneren var maskert og hadde håndvåpen, forteller politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

Ble låst inn på do Kvinnene ble vist inn på personaltoalettet. Der låste de selv døren i frykt, og 25-åringen ringte nødtelefonen.

– Heldigvis hadde jeg telefonen i lommen, men jeg hadde lite batteri, så vi kunne ikke snakke mye med politiet mens vi satt der. Etter omkring to timer fikk politiet fikk oss ut. Det var en helt uvirkelig situasjon. Det har egentlig ikke gått opp for meg hva som har skjedd, sier den eldste av kvinnene til bt.no.

Bevæpnet politi sperret av området Bevæpnet politi rykket ut og sperret av området sent i går kveld.

— Det gikk litt tid før vi fikk kvinnene ut av bygningen. Krimteknisk har vært på stedet i natt, sier Eide. Politiet vil inntil videre være sparsomme med opplysningene.

Eide antar at det er pistol ranerne har brukt.

Fikk sms-melding - Jeg fikk en sms-meldingen av en av de ansatte om at det har vært ran. Politiet sendte inn bil med bevæpnede politifolk og stengte av innkjøringen til huset der jeg har bowlinghallen, sier innehaver av Arna Bowling, Sølve Merkesdal, til bt.no i morges.

De to kvinnene som var på jobb, skal etter forholdene ha det bra. De to kvinnene som ble ranet og bundet er 18 og 25 år gamle.

Politiet tror ranerne er norske De to ranerne kom inn i lokalene, truet med håndvåpen, overmanet kvinnene, bandt dem og låste dem inne på et rom i bygningen, melder politiet i en pressemelding.

Politiet sier den ene kvinnen kom seg etter hvert løs og fikk hjulpet sin kollega slik at de fikk varslet politiet, som umiddelbart startet både taktisk og teknisk etterforskning. Damene ble ikke fysisk skadet, men er selvfølgelig preget av hendelsen.

Politiet tror at gjerningsmennene er to unge norske menn, og veldig interessert i observasjoner som er gjort i området rundt Arna Bowling i tidsrommet før og etter ranet.

bt.no kommer tilbake med mer

HÅPER DE HAR LATT DATAMASKINEN STÅ: - Vi har ikke fått lov til å komme inn i lokalene ennå på grunn av politiets arbeid. Derfor vet vi ikke helt hva som er borte, men vi tror at det er snakk om to dagsoppgjør og vekslepenger fra kassen. Jeg håper virkelig ikke at de har tatt datamaskinen. Da sliter vi virkelig, sier Sølve Merkesdal til bt.no.
BOWLINGHUSET: Her i dette huset ved Hardangerveien, skjedde ranet i går kveld.
KETIL MOLAND OLSEN