Den nå 21 år gamle mannen har erkjent seg skyldig og ble i Bergen tingrett dømt til to års fengsel. Han må i tillegg betale nær 130.000 kroner i oppreisning og erstatning til fornærmede. 227 dager blir fratrukket fengselsdommen på grunn av varetekt.

Hendelsen skjedde i Bergen sentrum i februar i år. Den dømte mannen tok seg opp på altanen til fornærmede om natten og ble sluppet inn. Selv forklarte han i retten at han kom for å kreve tilbake penger etter å ha kjøpt dårlig narkotika, mens retten mener han kom for å begå innbruddstyveri eller ran.

Fire knivstikk

21-åringen har forklart at han var svært ruset. En kvinne var i leiligheten, og ble bedt om å holde seg på soverommet.

Mannen tok så frem to kniver og ga fornærmede beskjed om å være stille. Han ble bundet på føtter og hender og gjentatte ganger slått og sparket.

21-åringen ba om penger, og forklarte i retten at han ikke trodde på fornærmede da han sa at han ikke hadde penger i leiligheten. Mens han lå bundet, ble han stukket tre ganger i låret og en gang i kneet.

Truet til å gå ut

Mannen bandt så et skjerf rundt låret til den skadede og tok ham med til en matbutikk med postkontor for å ta ut penger. Den dømte hadde med knivene, og ba den skadede, som hadde problemer med å gå, om å oppføre seg normalt. Ifølge ransofferet fikk den dømte 1700 kroner.

21-åringen skal så ha tatt nøklene fra ham. Da fornærmede kom hjem til leiligheten senere på dagen, skal blant annet PC, flatskjerm, stereoanlegg og annet digitalt utstyr ha vært stjålet.

21-åringen ble også dømt for to andre episoder der han har truet og slått to menn, i tillegg til straff for narkotikabruk.