Ifølge buekorpsguttene skal bilisten først ha kjørt inn i korpset. Ole, broren Lars (11 mandag) og resten av guttene i Dræggens marsjerte sammen med de tre andre lørdagskorpsene i Småstrandgaten ved Postkontoret da dramatikken oppstod.

— Bilen kjørte mot oss, inn blant guttene og nesten rett på en av sjefene, forteller Lars.

— Sjåføren kom ut, han var sint i fjeset, og begynte å krangle med Dræggens-sjefen, forteller han videre.

- Tok sabelen

— Han tok sabelen til sjefen og kastet den i bakken, sier Ole.

— Så gikk han tilbake mot bilen, og dultet bort i flere av guttene. Han dultet bort i meg før han skubbet Ole overende. Jeg så at konen hans gikk ut av bilen og løp bort, sier Lars.

— Jeg falt og traff en sten med hodet, sier Ole, og viser merket etter stenen i tinningen.

— Gjorde det ondt?

— Nei, jeg gikk videre, sier Ole.

— En drægge-gutt griner aldri, sier Lars stolt. De to guttene har ikke latt seg skremme av hendelsen, de vil så avgjort fortsette i buekorpset.

Anmeldt

Dræggens-sjef Chris Tore Grinde bekrefter guttenes beskrivelse av hendelsen. Grinde forteller dessuten at han sparket bort i bilen da den kjørte inn blant guttene, før sjåføren kom ut. Både Grinde og guttenes mor, Solveig Skram Guterud, har meldt saken til politiet.

— Vi har fått inn anmeldelse, og vi har bilens kjennemerker så føreren skal få høre fra oss, sier vaktsjef ved Bergen politikammer, Rasmus Eikemo. Han understreker at bilister har vikeplikt for prosesjoner.

IKKE SKREMT: Det gikk hardt for seg da Ole (t.v.) og Lars Guterud var ute og marsjerte med Dræggens i går. Men guttene lar seg ikke skremme. - Dræggegutter griner ikke, sier Lars.
FOTO: KNUT STRAND