17. mai klokken 07.00 om morgenen kjørte en familie fra sin bopel i Sandviken. Da de kom til Uren tok de igjen et av byens buekorps.

En av buekorpsguttene ble så provosert da bilen kom litt for tett opp i bena hans at han slengte trommen i bakken. Trommen spratt opp, traff bilens høyre forskjerm og laget riper i den.

Den oppildnede trommeslageren gikk deretter til angrep på bilen. Han slo med knyttet hånd i panseret og åpnet døren til førersetet med så stor kraft at den smalt mot en mur på fortauet.

Etter at bilen hadde fått en omgang, gikk mannen løs på sjåføren. 30-åringen tok tak i slipset til familiefaren og dro ham ut av bilen.

– Jeg ga ham en kraftig reprimande, forklarte 30-åringen i retten.

Ifølge fornærmedes forklaring gikk det hele litt mer brutalt for seg. Det var ikke noen reprimande, men et kvelertak. Buekorpsgutten tok kraftig tak rundt halsen hans og klemte til.

– Han ble helt rød i ansiktet, sa fornærmedes kone i retten. Hun kastet seg over de to og klarte til slutt å løsne grepet til den ilske soldaten.

Men dramaet endte ikke der. 30-åringen fant like etter ut at han hadde blitt fotografert av familien.

– Hvis du anmelder dette, knuser jeg trynet ditt, skrek han.

Til tross for truslene, klarte den illsinte trommisen ikke å forhindre noen anmeldelse.

Saken havnet for Bergen tingrett, som fant det hevet over enhver rimelig og fornuftig tvil at buekorpsgutten gikk til angrep på både far og familiebil.

Nå er 30-åringen dømt til å betale en bøtestraff på 5.000 kroner og 15.000 kroner i erstatning.