— Det var fint i dag. Ofte er det snøbyger når vi går så tidlig, forteller Morten Rasmussen. Han er en av veteranene i Skansens Bataljon. I år er han sjef for første kompani og får bære sabel. Den blir det mer å se av i tiden fremover. For etter årets første buekorpsmarsj lørdag, blir Skansens Bataljon å se hver eneste helg frem til midten av juni.

Været blir neppe like bra hver eneste gang. For på lørdag skinte solen som den sjelden gjør i februar. På uteserveringene fløt pilsen fritt, i gatene ovenfor var det trommene som regjerte. Kristoffer Winther Olsen (9 1/2) må nøye seg med buen. Men er like fornøyd.

— Det er moro, særlig når været er så fint, sier han.

Han er inne i sin tredje sesong med buekorps. Det blir flere.

— Skansens er et bra korps. Og så er det veldig mange greie folk med.

Litt hjelper det sikkert også med pølser og brus ved Rothaugen skole, halvveis i marsjen. Da hadde de allerede gått gjennom halve byen. Og skulle gå tilbake like langt.

— Blir du sliten?

— Nei, du vet, hvis du går lenge nok, blir du vant til det, sier Kristoffer.

Likevel kom det et lite gjesp på årets første marsj. Kanskje bare fordi det er tidlig i sesongen.

LITT SLITEN: – Går du lenge nok, blir du vant til det. Da blir du ikke sliten, forteller Kristoffer Winther Olsen (9 1/2). Halvveis ute i løypen måtte han likevel gjespe litt. Men nå er buekorpsene definitivt ut av vinterdvalen.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ