Burde jentene ha slåss videre? Sjekk debatten i høyre marg!

Det var en ordknapp gjeng med sjefer som samlet seg i Nordnæs Bataillons lokaler på Fredriksberg festning mandag kveld. Etter den siste tidens diskusjon, sto jentekorpsenes deltagelse på Buekorpsenes dag på dagsorden.

Stille gutter

De tolv guttene, sjefen for hvert av byens guttekorps, siger inn i lokalet. Legger mobiltelefonen foran seg på bordet og setter seg. Ingen av dem er særlig løsmunnet med pressen til stede. Småsnakking, og en og annen mobiltelefon som ringer og vibrerer.

Guttene venter på Erlend, det er bare han som mangler.

— Typisk Erlend, alltid sen, sier en.

Vi skjønner at noe er i gjære da de bestemmer seg for å ringe sjef for Vågens Bataljon, Anne-Lise Vang. Om hun kan komme opp litt senere.

Ba pressen gå

Så kommer Erlend, og pressen blir høflig anmodet om å forlate lokalet:

— Trekker dokkar dokkar ut då?

Idet vi kommer ut ankommer to jenter.

— Og dokkar er fra?

— Lungegaardens, svarer jentene og holder frem et brev.

— Vi kan ta brevet, sier guttene.

Jentene løp bort

Jenter blir ikke invitert inn i varmen i en sådan stund. Bt.no prøver å få kontakt med jentene, men de løper fra stedet. Senere ser vi dem vente i to biler utenfor, men de nekter bestemt å snakke med pressen.

Så er sannhetens time kommet. Vi slipper inn til sjefene igjen, og stemningen er tydelig lettere. Nå sitter også Anne-Lise Vang fra Vågens Bataljon der med guttene. Leder i sjefsrådet, Ørjan Mjøs, fører ordet:

— Vi har mottatt brev fra alle de tre korpsene det gjelder, og der står det at de respekterer Sjefsrådets avgjørelse. Dermed er saken ute av verden, sier han.

Lettet

Og det høres et svakt lettelsens sukk.

— Har dere i det hele tatt diskutert sakens realiteter i dag?

— Det er klart vi har, og vi står fast ved det vedtaket vi har fattet. Meningen står fast.

— Kunne dere ikke gjøre et vedtak for 2006, og gi et klart signal?

— Vi kan ikke bestemme noe for 2006, det blir opp til Sjefsrådet i 2005, sier guttene. De peker på at statuttene for dagen er klare, og dem kan ikke engang sjefene gjøre noe med.

- Ikke noe problem

Og sjefen for Vågens er like blid:

— For oss har ikke dette vært noe problem. Vi ga allerede da vi søkte om å få delta, beskjed om at vi kom til å respektere avgjørelsen, sier Anne-Lise Vang.

Hun bedyrer at hun skal sitte på tribunen og se på, og kose seg under buekorpsenes dag.

MØTTE GUTTENE: Anne-Lise Vang var eneste jente til stede på sjefsmøtet mandag kveld. Nå lover hun å sitte på tribunen og se på guttene under Buekorpsenes dag. (Foto: Roar Christiansen)