Bataljonens rådsvedtak åpner for at noen medlemmer kan få dekket sine telefonutgifter. Men ordningen skal ha sklidd ut, og i ett år har korpset dekket ikke bare medlemmets regninger, men begge foreldrene sine.

— Det er snakk om regninger, samt abonnementsavgift for både mobil og privattelefon, forteller en kilde, som hevder hun kan fremvise fakturaer for over 13 000 kroner.

— Vi har forsøkt å protestere, men vi er blitt truet med politianmeldelser, sier en annen.

- Ønsker å bli anmeldt

— Det stemmer at det er et rådsvedtak på at jeg skal få dekket femti prosent av mine telefonutgifter, både mobil og privat. Medlemmer i buekorpset har sittet hjemme hos meg og ringt, og våre telefonutgifter er blitt skyhøye, sier moren.

Hun reagerer sterkt på at kilder i buekorpset har fortalt BT om telefonordningen.

— Påstander om økonomisk snusk hører ikke hjemme i pressen, men hos politiet. Jeg forventer og ønsker å bli politianmeldt, slik at vi kan få undersøkt disse påstandene. Og jeg forventer samtidig at de som påstår dette ber om at alle regnskap fra 1999 og frem til i år blir undersøkt av politiet, sier hun.

Moren motstrider at hun har fått utbetalt mer enn femti prosent. Hvis hun har fått dekket hele telefonregninger, kompenserer det for andre utgifter, mener hun, og hevder at hun har lagt ut for både reiseutgifter, telefon og andre ting.

«Ingen kontroll

Hun hevder korpset lenge har hatt rot i regnskapene sine.

— Jeg har lagt noen personlige regninger inn i regnskapet bare for å hjelpe dem å dekke hullene. Brobilletter som jeg har kalt verving, for eksempel.

Hun mener jentene i korpset har en altfor slapp holdning til penger.

— De siste 1300 kronene jeg fikk dekket av dem, har de ikke bedt meg om bilag på. De gir meg penger opp i hånden uten å be om kvittering. Jeg har fremdeles kontanter hjemme etter loddsalget. Det er de ikke klar over. De har ingen kontroll.

«Voksne må skape fred»

Moren skal ha truet med å politianmelde både nåværende og tidligere korpsmedlemmer. BT kjenner til at mer enn fem personer er blitt truet med anmeldelse. Imidlertid er bare en trussel blitt realisert.

— Jeg synes det er forferdelig at slikt kan skje i en ungdomsorganisasjon, sier far til en av buekorpsjentene. Han mener at ungdommene skal få styre seg selv. Hvis de voksne skal blande seg inn, må det være for å bygge dem opp og skape fred. Det gjør du ikke med å true dem med politianmeldelser.

Han gir uttrykk for at bataljonen er et viktig og positivt tiltak for medlemmene, men at jentene må få fred til å bygge seg opp igjen.