Innehaverne av den nye strippeklubben inviterte journalister og fotografer til en velregissert pressekonferanse torsdag ettermiddag. Mer enn 15 pressefolk fant veien til de mørke lokalene med dunkel belysning i huset hvor utestedet «Studenten» tidligere holdt til.

I lilla lys på scenen svingte danseren Lise Raanes seg rundt stangen, for å demonstrere hva gjestene kan vente seg. I andre enden av lokalet er det mindre rom, hvor brosjyren på bordet forteller oss at danserne tilbyr privatshow.

Etter at de ble kjent at den trønderske kjeden Dreams skal by bergenserne på striptease fem dager i uken, har både partiet Rødt, kvinnegruppen Ottar samt flere bt. no-lesere, reagert kraftig.

— Ingen jomfru i nød

For danseren Lise Raanes var det som forventet.

— Jeg hadde kanskje forventet enda litt mer motstand siden det er helt nytt her. Fordi det er gammelt i forhold til andre byer er det kanskje ikke så tabubelagt lenger, sier hun.

Hun sier hun ikke forstår protestene mot det hun driver med.

— Nei, det må jeg innrømme at jeg ikke gjør. De som protesterer for kvinner sin del mener det sikkert godt, men det er ingen av oss som er jomfruer i nød som trengs å reddes.

Selv valgte hun dette yrket fordi hun liker oppmerksomheten ved å stå på en scene.

— Det er annerledes, og jeg er ingen A4-person som kunne ha sittet på et kontor. Dessuten er det god trening med mye akrobatikk.

- Seriøse aktører

Kjedesjef for Dreams Showbar, Atle Maaø, innledet pressekonferansen med å presentere firmaet slik:

— Vi er en seriøs, rettskaffen og ordentlig aktør som har vært etablert i Trondheim siden 2002. Vi har ingen anmerkninger fra kontrolletater, og har et godt forhold til både kommunen, mannen i gaten og politi.

Han forventer å bli møtt med skepsis i Bergen, slik de også ble møtt i Trondheim for åtte år siden.

— Vi håper og mener at det blir et forbigående fenomen når byens befolkning får se hvordan vi driver.

— Mange har hørt mye rart om strippeklubber og sett amerikanske filmer med hemmelige rom. Men folk må bare komme og se hva vi driver med, så vil de endre mening.

Forbereder seg på aksjoner

Kvinnegruppen Ottar har allerede varslet aksjoner i forbindelse med kveldens åpning. Maaø sier han er klar over at konseptet er kontroversielt, og ønsker demonstrantene velkommen.

— Vi bor i et fritt land, hvor enhver har rett til å ytre seg innenfor norske lover. Det må de gjerne gjøre, så lenge de ikke er til sjenanse for våre gjester.

Daglig leder sier han vil ta imot demonstrantene slik:

— Jeg setter på masse kaffe fordi det er veldig kaldt ute. Hvis folk skal stå ute og fryse i denne kulden kan de vel få seg en kaffe.

- Du tar ikke hensyn til kritikerne?

— Nei, vi driver en lovlig godkjent bedrift, og kan ikke ta hensyn til at noen fra Ottar ikke synes at dette er bra.

Hva synes du om at Bergen får strippebar? Si din mening i feltet under! (Usaklige innlegg vil ikke bli publisert.)