MARGUNN REE MICHELSEN

På tross av treige bergensere ble resultatet 27.000 kroner.

— Jeg syns jeg fikk ham billig. Jeg hadde regnet med mye mer, betror Brynhild Gullaksen (75). Hun kan fortelle at datteren Jane gikk med Davy Wathne på skolen, ja faktisk var de småkjærester.

Brynhild Gullaksen hadde utstyrt seg med både kontanter og kredittkort da hun lørdag deltok på Redd Barnas auksjon på Torgallmenningen. Og kredittkortet fikk hun bruk for. I tillegg til Davy Wahtne kjøpte hun seg også retten til å spise middag med to av de sju Brann-spillerne som sporty stilte opp på Redd Barna-auksjonen.

— Jeg har ikke hatt kavaler siden 1989, sier Brynhild Gullaksen. Hun glitrer i øynene.

I tillegg til Davy Wathne stilte byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen og Brann-spillerne Petter Furuseth Olsen, Egil Ulfstein, Tommy Knarvik, Martin Knudsen, Ivar Rønningen, Erlend Hanstveit og Joachim Walltin seg til disposisjon for organisasjonen.

Redd Barna bød ikke bare på kjendismiddager, men auksjonarius Tommy Sulen kunne også by på gavekort på reiser, weekendopphold, klær, trim, m.m. En Danmarkstur verd flere tusen gikk for bare 500 kroner. Sulen slet hardt for å få budene opp, og bergenserne med.

— Vi er fornøyd med resultatet. Vi håpet på 20.000 kroner, og fikk omtrent 27.000 kroner. Vi håper dette skal bli et årlig arrangement, og at bergenserne etter hvert blir fortrolige med formen, sier regionskonsulent Anne Rosvold i Redd Barna Region Vest.

Inkludert i de 27.000 kronene var et forhåndsbud på byrådslederen på 10.000 kroner fra et datafirma.

Pengene skal brukes på en brosjyre om barnesexturisme. Den skal deles ut til turister som skal reise til land der dette er et problem. Problemet omfatter adskillig flere enn pedofile.

— Det er et økende problem, spesielt i Øst-Europa, sier Anne Rosvold.

MIDDAG MED DAVYEN. Davy Wathne lot seg auksjonere bort til inntekt for Redd Barna. Brynhild Gullaksen (75) ser fram til kjendismiddagen og småprat om gamle dager.

MIDDAG MED DAVYEN. Davy Wathne lot seg auksjonere bort til inntekt for Redd Barna. Brynhild Gullaksen (75) ser fram til kjendismiddagen og småprat om gamle dager.