1. mars ga de hverandre sitt ja. Hele den store dagen ble behørig dokumentert på video, men to uker senere ble filmene stjålet. Nå håper de nygifte på en romantisk tyv. Se video!

– Bryllupsdagen var en fantastisk dag, som vi feiret sammen med mange venner og med familien. Det er minner for livet, som vi gjerne ville ha og se tilbake på. Men nå har vi ingenting, sier Benedicte Aasen.

Se BTV-innslag med bruden her.

Lørdag 3. mars giftet hun seg med sin Øyvind Aasen. Etter vielsen ble dagen feiret i kommandantboligen i Laksevåg, som var pyntet etter alle kunstens regler. Et lite skår i gleden for bruden var at brudebuketten som ble levert på den store dagen, kom i feil farge, og dermed ikke passet med dekorasjonene i lokalet.

To uker tidligere hadde brudeparet også støtt på et problem, da bilen som skulle frakte dem fra kirken fikk hele den ene siden skrapet opp.

– Det kostet en formue å reparere det, sier bruden, som venter barn i juli.

Gledet seg til å se videoen

Men da de endelig ble gift, var alle problemene glemt, og paret gledet seg til å få tilbake den ferdigredigerte bryllupsvideoen som en venn av Benedictes søster skulle lage.

Kameraten hadde filmet gjennom hele bryllupsdagen, fra vielsen, til taler og bryllupskake, brudevals og selskap til sent på natten.

– Alle opptakene lå i hans leilighet i Neumannsgate. Noen av diskene sto fortsatt i kameraene, mens andre lå i samme rom. Han hadde ikke rukket å legge det inn på pc ennå, forteller Benedicte Aasen.

Stjålet fra naborommet

Natt til søndag skjedde det som er alle brudepars mareritt: Noen tok seg inn i kameratens leilighet og rasket med seg kameraene med ladere, og alle diskene med opptak fra bryllupet.

– Han satt i rommet ved siden av. Det var fest lenger opp i etasjene, og gatedøren kan ikke ha vært låst. Så har noen kommet seg inn i rommet der utstyret lå, og tatt det med seg, sier Aasen oppgitt.

Fordi presten improviserte og forlenget vielsesseremonien i kirken, ble det dårlig tid til fotografering etter vielsen.

– Vi har en del bilder av oss, som venner og familie har tatt. Men vi vil jo gjerne ha med de 60 andre som var der også. Det hadde vi bare på de videoene, sier Aasen.

Håper på tyvens samvittighet

Hun håper nå at den eller de som har stjålet opptakene vil være godjhertede nok til å levere dem tilbake.

– Dette har ingen verdi for andre enn oss. Det er mulig jeg er naiv, men jeg håper at samvittigheten til den som har tatt dette vil slå inn. Disse opptakene betyr utrolig mye for oss, sier hun.

Dersom videoene og kamerautstyret dukker opp, vil anmeldelsen av tyveriet bli trukket.

– Vi vil i utgangspunktet ikke gi noen finnerlønn. Vi har brukt så mye penger på dette bryllupet, og nå venter vi snart barn. Så vi har ikke økonomi til det. Men jeg håper likevel at tyvens samvittighet tvinger ham til å levere opptakene tilbake, sier Aasen.

Vet du noe om denne saken? Ta kontakt med bt.no på epost webmaster@bt.no, ring vår tipstelefon 02211 eller send en SMS til 2211.

ENDELIG GIFT: Benedicte og Øyvind Aasen på kirketrappen etter at de ga hverandre sitt ja 3. mars.
PRIVAT
LYKKELIGE: Brudeparet, som venter barn i juli, gledet seg til å se video fra den uforglemmelige bryllupsdagen.
PRIVAT
DRØMMEKJOLEN: Brudekjolen og bilder som venner og familie har tatt, er alt Benedicte Aasen sitter igjen med av minner fra bryllupet. Nå håper hun videotyvens samvittighet slår inn.
LIV SOLLI OKKENHAUG