— Vi fikk hakeslepp da en kjenning ringte og vekket oss klokken 07.00 mandag morgen og spurte om vi hadde lest Bergens Tidende. Der står det at dere ikke kan feire bryllupet i Døvesenteret, sa han. Vi trodde han spøkte, sier Åsne Kristin Hernes.

Men det var slett ingen spøk. Natt til søndag hadde noen åpnet kranene i en vask og tettet igjen avløpet med tørkepapir. Dermed ble Bergen Døvesenters selskapslokaler i Kalfarveien oversvømt og ødelagt for lang tid fremover.

Gode råd dyre

Nå var gode råd dyre for det vordende ekteparet. De hadde bestilt lokalene i Døvesenteret allerede for ett år siden.

— Vi syntes det var så koselig der, og ville sikre oss en hyggelig ramme for våre 68 bryllupsgjester, sier Åsne Kristin Hernes.

Heldigvis visste de ansatte ved Døvesenteret råd.

— Tidlig mandag morgen ble vi kontaktet av to andre selskapslokaler som hadde ledig kapasitet. Nå holder vi på med å formidle kontakt mellom dem og de som skulle ha leid våre lokaler de nærmeste ukene, sier daglig leder Rune Anda ved Bergen Døvesenter.

Fryktet ikke avlysning

I går var Åsne Kristin Hernes og Eirik Nitter på inspeksjon i de to «reserve-lokalene».

— Vi kommer til å flytte bryllupet til ett av dem, sier de.

— Vi var vel egentlig ikke redd for at vi måtte utsette bryllupet, men selvfølgelig har dette skapt ekstra hodebry for oss. Det er som regel nok å tenke på de siste dagene før en gifter seg, sier samboerparet fra Sandsli.

Etter vielsen lørdag blir spenningen utløst for bryllupsgjestene. Da får de vite hvor de skal feire bruden og brudgommen.

Vurderer anmeldelse

Døvesenteret har ikke funnet ut hvem som står bak «uhellet» eller skadeverket natt til søndag. Saken var i går ettermiddag ikke politianmeldt.

— Men vi vurderer å gjøre det, sier daglig leder Rune Anda.

Han vet foreløpig ikke hvor lenge selskapslokalene blir stengt.

— Hvis vi må stenge ut året, påfører det oss et inntektstap på rundt 60.000 kroner. Dette får vi ikke dekket av forsikringen, sier Anda.

BLIR GIFT: Åsne Kristin Hernes og Eirik Nitter hadde planlagt å feire bryllup i Døvesenterets lokaler. Nå må de finne andre festlokaler, men bryllup blir det. FOTO: RUNE SÆVIG