Bryggen i Bergen, som flere ganger har vært blant de best besøkte attraksjonene i Norge er, er ute av årets liste over de mest populære turistattraksjonene i landet. Grunnene er at det rett og slett er for vanskelig å måle hvem som oppsøkte Bryggen for se på gamle bygg, og hvem som gikk tilfeldig forbi på vei til jobb og skole, skriver aftenposten.no

– På grunn av vanskeligheter med dokumentasjon av besøkstall har flere attraksjoner forsvunnet ut at listen i år. Vi jobber med en naturattraksjonsliste, men det er for tidlig å si når – eller om, denne listen blir offentliggjort, sier Oterholm Hoem til avisen.

Fløybanen på sjetteplass

Bergen er representert på topp 10-listen, med Fløybanen på en sjetteplass, opp en plass fra 2006. Det er mellom tusenfryd og Vikingmuseet. Akvariet var landets 21. mest besøkte turistattraksjon i årest turistsesong 1. mai til 31. august.

Holmenkollen mest pop

Holmenkollbakken er også i år Norges mest besøkte turistattraksjon, viser ferske tall fra Innovasjon Norge.

Nærmere 650.000 turister fant veien til Holmenkollen mellom 1. mai og 31 august i år.

Det er en nedgang på 6 prosent fra i fjor, men likevel fortsatt klart foran nummer to på lista, Kristiansands dyrepark.

– Holmenkollen har vært på topp så lenge jeg kan huske, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin til Aftenposten.

Han tror det er kombinasjonen av hoppanlegg, skimuseum og beliggenhet som virker magnetisk på turistene.

Tusenfryd ligger på femte plass på Innovasjon Norges liste, en plass lavere enn i fjor. Fornøyelsesparken hadde nesten 450.000 besøkende, og ble så vidt slått av Hadeland Glassverk. Vikingskipmuseet ligger enda to plasser nedenfor med nærmere 100.000 færre besøkende enn Tusenfryd.

Bergens Tidende