— Eg er i kjempefin form, understrekar Ukvitne overfor Bergens Tidende, fast bestemt på å koma attende i jobb ved første høve. I så måte minner han om ein flygar eller ein fallskjermhoppar som har kome fysisk uskadd frå eit krasj.

Ingen panikk

Nattevakta kom ikkje ut av fatning fordi om han med løpet av eit handvåpen blei dytta inn i eit rom bak resepsjonen.

Han konsentrerte seg om å observera best mogeleg korleis den maskerte ransmannen såg ut, og tedde seg.

Då han vart teipa og bunden, spente han musklane slik at tauet ikkje stramma så hardt når han slappa av i muskulaturen. Dermed greidde han å lirka seg laus etter om lag ti minutt. Han sprang til ein annan del av hotellet, og ringde til politiet.

Ukvitne fortel at han ikkje trudde at mannen ville skyta om han berre lystra ordre. Hadde mannen skote, resonnerte Ukvitne, var det ikkje mykje å gjera med det. Men han vedgår at han var litt redd for å bli slått.

Inne på bakrommet tok ransmannen med finlandshette lyklane som Ukvitne hadde i lomma, og vart borte.

Då politiet kom til, konstaterte dei at ransmannen hadde opna hotellsafen med nyklane, forsynt seg av innhaldet, og blitt borte.

— Korleis greidde du å behalda roa?

— Du veit, eg har vore ute til sjøs i mange år, og opplevt litt av kvart, seier Arne Ukvitne.

Dramatikk

Dei siste 17 åra har han vore nattevakt på Fleischer's. Der har han aldri opplevt å bli truga med skytevåpen før. Det nifsaste han har vore med på, var då ein gjest gjekk berserk og bykste tvers gjennom glasruta på motellet ved Vangsvatnet. Aldri har han sett eit så blodig menneske, men vedkomande kom levande frå det.

I går kveld var raneren framleis på frifot.

<b>RANET:</b> Nattevakt Arne Ukvitne lar seg ikke skremme av en maskert, væpnet raner.
Arne Hofseth
<b>HOTELLET:</b> Fleischers Hotel ligger like ved jernbanestasjonen på Voss.
Arne Hofseth (MMS)
<b>AVSPERRET:</b> Resepsjonen på Fleischers Hotel ble avsperret. Nattevakten på hotellet ble bundet på hender og føtter og truet med et skytevåpen like før klokken 03.30 i natt.
Rune Sævig