ELISABETH LANGELAND MATRE elisabeth.matre@bt.no

– Hjelm? Trenger eg hjelm? Håkon Vågene Angerman (9) er på vei til å bli eier av sitt første par slalåmski. Sitter på gulvet og prøver støvel etter støvel etter støvel.

Søster Elise (11) beundrer sine rosa, nye fartspinner, mens mor Hanne Vågene løper i rute og hamstrer skiutstyr som et lite ekorn. Årets bruktsalg fra Skifremme åpnet for et kvarter siden, og temperaturen er allerede høy i Galleriets femteetasje.

Vinterferien i boks – Puh, ungene vokser fort, så det er dumt å kjøpe nytt skiutstyr hvert år, forteller trebarnsmor Hanne. Brukt er tingen. Vi unngår så vidt å snuble i den store utstyrshaugen på gulvet.

– Det går bra, vi har stor bil, forsikrer mannen Erik Angerman.

Men til tross for deilig, klart vintervær i Bergen, er det ikke mye snø å spore. Blir det kjellerskjebnen på familiens nyervervede ski?

– Vi skal til Voss i vinterferien, så da skal vi kose oss i løypene, sier Hanne, og prøver å finne staver som er lange nok til minstemann.

Færre enn i fjor Køen foran kassen blir fort like lang som den i trekket i Furedalen en vinterdag. Et par ski til hundrelappen er verdt å vente på. Et snøbrett til åtte hundre er heller ikke å forakte. For ikke å snakke om en hjelm til ti kroner, eller et par gamle staver til en krone.

– Jo da, det er bra med folk her, men det er faktisk færre enn i fjor, forteller formann i Skifremme, Tom Kjøde. Lite snø i år kan være en av årsakene. I tillegg har det vært vanskelig å få tak i folk som selger utstyr.

De vinterglade bergenserne som vandrer ut dørene med nytt, gammelt utstyr under armen, ser i hvert fall fornøyde ut. Og skulle noen håpe på snø til helgen: Beklager. Værvarslinga for Vestlandet melder om fint, kaldt vær – uten nedbør.

SÅ GOD SOM NY: Håkon Vågene Angeman (9) sikret seg både langrenns- og slalomski på årets bruktsalg.