Endelig kan barn på vei til fotballtrening se mer enn to meter foran seg når de går over parkeringsplassen ved Rolland skole. For onsdag, da høstmørket senket seg, ble de fire lysene rundt plassen automatisk skrudd på. For første gang på tre år.

— Jeg er glad for at lysene endelig tennes, men jeg synes nesten at det er fascinerende hvor vanskelig det har vært, sier Lars Fitje.

100 e-post

Som bekymret far og lagleder for et av Åsanes fotball— lag, tok han i august i fjor på seg ansvaret for å få lys i de fire mørke lampene. Dette etter at flere før ham hadde gitt opp.

— En del barn synes rett og slett det er skremmende å gå over plassen fordi den er så mørk om kvelden. Manglende lys er også trafikkfarlig, det er mye trafikk av både kjørende og gående her, sa han til bt.no i mars.

Da hadde han de siste seks månedene vært i kontakt med BKK, Bergen kommune, Bergen kommunale bygg (nå Etat for utbygging og Etat for eiendom) og Samferdselsetaten. Til slutt ble han sendt tilbake til Bergen kommunale bygg, som viste seg å ha ansvaret.

— Jeg sendte nærmere 100 e-poster og tok svært mange telefoner, sier han.

Prioritert lys tok syv måneder

Likevel, det var trolig telefonen fra bt.no i mars som skapte «fortgang» i saken. Merete Stangeland, som da var forvaltningssjef i Bergen kommunale bygg, sa da til nettavisen at arbeidet med å få lys i stolpene ville prioriteres, men at det ville ta noe tid å avklare den tekniske løsningen. Syv måneder skulle det ta.

Da sørget Etat eiendom for at parkeringsplassen endelig ble lyst opp. Bt.no har ikke lyktes å komme i kontakt med etaten onsdag kveld.

— Det var på høy tid. Ifølge en nabo skal det ha vært både hærverk og innbrudd på biler her det siste halve året. Jeg tror folk vil merke en forskjell nå. Jeg vil understreke at jeg ikke har blitt møtt med noe uvilje i kommunen, men det har heller ikke skjedd noe. Det er jo greit å være hyggelig, men det er jo viktig at det skjer noe og, sier han.

Har du opplevd tilsvarende ting i ditt nabolag? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet!