Kvinnen i 40-årene erkjente både å ha brukt og oppbevart narkotika mens hun sonet en dom i Bergen fengsel. 27. januar beslagla politiet fem gram amfetamin og 32 ml. GBH. I dagene før skal kvinnen ha brukt både amfetamin og hasj.

Kvinnen er tidligere dømt for alvorlige narkotikaforbrytelser. Som en felles dom fra 2007, ble hun nå dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

Smuglet narkotika inn

Kvinnen hadde med seg narkotika inn i fengsel, og det skal det av allmennpreventive hensyn reageres strengt på, skriver Bergen tingrett.

Den innsatte har tidligere fulgt et narkotikaprogram, men retten mener nå at hun har misbrukt sjansene sine. Derfor får hun ikke lenger følge dette programmet.

I fjor skrev BT at politiet hadde vært i kontakt med ledelsen i Bergen fengsel fordi de mente narkosituasjonen bak murene var ute av kontroll.

Les også: Stort narkomisbruk blant innsatte

— Ikke blitt bedre

Politiet hadde utarbeidet en rapport som viste at enkelte av fangene organiserte egen narkotrafikk fra cellen de sonte på.

Politiet mente også at fengslet tok for lett på narkosituasjonen.

BT snakket med innsatte som kunne fortelle hvor lett det er å smugle narkotika inn i fengselet og at vaktene ofte var både lettlurte og slappe.

– Ett år etter er vel situasjonen verken blitt noe bedre eller verre enn det var, sier direktør for Bergen fengsel, Ketil Evjen Schreiner.

Les også: Fengslene i vest på narkotoppen

Alle blir anmeldt

– Vi beslaglegger i dag like mye som vi gjorde før. Vi ønsker et narkofritt fengsel, men med så mange rusavhengige som soner her, så er det nesten umulig. Det er alltid noen som klarer å smugle noe med seg inn, sier Evjen.

Problemet er ofte de som smugler narko med seg inn via kroppens hulrom.

– For å ta ransake noen må vi ha en konkret mistanke og det er det ikke alltid vi har, sier Evjen.

Evjen understreker at de slår hardt ned på de som blir tatt med narko.

– Alle blir anmeldt, sier han.

ARKIVFOTO: ARNE NILSEN