Det var like før klokken 22 fredag kveld at politiet fikk melding om bruk av fyrverkeri like innenfor inngangen på Legevakten på Vestre Strømkaien.

Ingen kom ifølge operasjonsleder Per Stiegler til skade, og det startet heller ikke å brenne etter det innendørs fyrverkeriet.

Det er uklart om det dreide seg om raketter eller håndholdt fyrverkeri.

En mann ble kort tid etterpå pågrepet av politiet, men nektet for å ha hatt noe med rakettbruken å gjøre. Mannen ble senere på kvelden dimittert.

Flere klager

På tross av forbud mot raketter helt frem til klokken 18 nyttårsaften, er det heller ikke i år alle som klarer å vente med å skyte fyrverkeriet sitt til himmels.

Ved 20-tiden fredag kveld ble det meldt om en bråtebrann i Saudalen i Morvik.

— Brannen startet etter at det ble skutt opp raketter i området, sier Stiegler. Brannvesenet fikk raskt slokket flammene, og brannen begrenset seg til et område på rundt fem kvadratmeter.

Like etter klokken 23 måtte politiet rykke ut til Fossekleiva i Åsane etter at en postkasse utenfor en Kiwi-butikk ble sprengt av en nyttårsrakett.

Både folk fra Landåsveien, Liaskjæret på Askøy, Os, Søreide og Brønndalen kontaktet fredag kveld politiet for å melde om at folk skjøt opp fyrverkeri.

Forbudt til klokken 18

I Bergen kommune er det kun tillatt å brenne av fyrverkeri nyttårsaften fra kl. 18.00 til 1. nyttårsdag kl. 02.00.

Innefor bompengeringen i Bergen er det forbudt å sende opp fyrverkeri. Unntaket er fyrverkeri som sendes opp over sjø. Men dette gjelder ikke Lille Lungegårdsvann, Vågen og Damsgårdssundet, heter det i en pressemelding fra Bergen kommune.

Kommunen anbefaler promenadeveien langs Store Lungegårdsvann, Nordnespynten og Bontelabo som steder det kan være egnet å fyre opp raketter. Forbeholdet er at det ikke ligger båter i umiddelbar nærhet.