Smadringen av inngangspartiet ble sett av et vitne, som sporenstreks ringte politiet klokken 00.14.

Bare åtte minutter senere var politiet på pletten og pågrep tyvene ved motorveien, like i nærheten av åstedet. Da var bilen, en firhjulsdrevet Toyota Tercel stasjonsvogn, full av varer fra butikken, opplyser Hordaland politidistrikt til bt.no.

Avhøres i dag

Mennene, som er 28 og 33 år gamle, sitter nå i arrest på Bergen politikammer, og vil bli avhørt i løpet av torsdagen.

Butikkledelsen ble varslet om innbruddet i løpet av natten, og fikk sikret verdiene i bygget.

— Så vidt jeg vet, var det bare tobakk som ble stjålet. Alt skal være kommet til rette, sier butikksjef Atle Bjørge til bt.no.

Sammen med andre ansatte, hadde han et svare strev med å rydde opp etter vandalene. Arbeidet begynte ved 01.30-tiden, og var fullført først like før butikken skulle åpne, klokken 09.00.

- Bare et stort hull

— Nå ser det ganske bra ut her, bortsett fra at hele inngangspartiet er bare et stort hull. Det er bikkjekaldt i butikken, selv om vi har skrudd opp varmen. Nye glassdører skal være på plass i løpet av dagen, sier butikksjefen.

Bjørge skryter av politiets innsats for å ta tyvene.

— Veldig bra politiarbeid! Hver gang vi har hatt innbrudd her, har politiet ordnet opp, sier han.

Også for et par-tre år siden var det noen som prøvde å kjøre inn i butikken, forteller butikksjefen. Den gang lyktes de ikke, men ble stående fast i døren.

PROVISORISK: Da vi besøkte Rema-butikken torsdag morgen, hadde butikksjef Atle Bjørge (bildet) og de ansatte ryddet hele natten. Men inngangspartiet var fortsatt bare et stort hull, og handlevogner måtte tas i bruk som midlertidig "dør".
Bjørn Erik Larsen