EIR STEGANE

Hermansen ville ikke uttale seg ytterligere om saken i mediene da BT ringte i går, men i gårsdagens VG sa han at han hadde fått opplysninger om at jentene var 17 år gamle. Han får støtte av daglig leder ved Torget Music Pub, Leif Olsen.

— Jentene viste legitimasjon på at de var 17 år. Den ene spurte til og med om muligheten for å få feire 18-årsdagen sin her om to uker, sier Olsen, som var aller mest opptatt av at jentene ikke skulle skjenkes alkohol mens de var inne på puben.

Han synes saken er beklagelig, og sier at han ikke ville sluppet dem inn uansett hvilket show det hadde vært snakk om hvis han visste at de var 14 år.

— Man kan jo også stille spørsmål ved foreldrenes kontroll når 14-åringer er på byen etter midnatt en fredags kveld, sier Olsen.

Det er foreldrene til den ene av jentene som har anmeldt Thor Hermansen etter showet der 10 jenter og to gutter viste sexy undertøy fra Kondomeriet. Hermansen blir brukt til diverse underholdningsprosjekter på Torget Music Pub. Det var han som spurte om jentene ville være med i showet etter at de hadde delt ut reklame for puben i sentrum.

Jentene skal avhøres

— Vi har fått en anmeldelse av foreldrene til den ene jenten, og brakt på det rene av tre av jentene var 14 år. Vi vil i løpet av de nærmeste dagene avhøre jentene. Vi snakker om et eventuelt brudd på straffelovens paragraf 200 som forbyr det å forlede et barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller uanstendig atferd, sier Tove Lian Mathisen, leder for vold- og sedelighetsavdelingen ved Hordaland politidistrikt.

— Så vidt jeg har forstått, var en kompis av en av fedrene til stede på showet. Det var slik foreldrene fikk vite om at jentene hadde vært med, sier Frode Skogvold, Hermansens advokat.

Han kan ikke forstå at Hermansen har gjort noe straffbart i denne saken.

— Jeg mener at han verken har forledet jentene, eller at opptreden har vært krenkende, sier Skogvold.

Bruker vanligvis strippere

Det er altså ingen som mener de har gjort noe galt i denne saken, men alle er enig om at det som har skjedd er beklagelig.

— Vi pleier å hyre inn våre egne modeller til showene, vanligvis fra profesjonelle strippebyrå. Denne gangen var det utestedet som fant modellene. En slik løsning kommer vi nok ikke til å gå inn på flere ganger. Det er viktig for oss å fremstå som seriøse, sier Kjersti Antonsen, butikk-koordinator i Kondomeriet.