HARIS HINDIC

Det at vi menneskene har fått veiledninger av Gud fra begynnelsen av, ser jeg på som en helt nødvendig og naturlig ting. Bruksanvisninger får man også i esken sammen med produktet, skrevet av dem som har designet det. Produktet trenger en riktig håndtering skal det fungere og vare så lenge det er laget for.

Så det at vi får en bruksanvisning i esken er en helt opplagt sak. Men er vi så dumme at vi ikke vil være i stand til å bruke en vaskemaskin eller en hårføner uten den? Da må det være en grunn til at bruksanvisninger finnes. Hva om man stapper ti kilo med våte klær inn i en vanlig vaskemaskin med en halv kilo vaskepulver og vasker det hver dag i et helt år? Kan maskinen tåle det? Kanskje, kanskje ikke. En bruksanvisning er der for å fortelle oss om det. Vi må lese den først og fremst for ikke å ødelegge produktet før vi har tatt det i bruk, og for det andre for ikke å tro at det kan tåle mer enn det kan. Det er vesentlig at vi ikke skal tro at produktet vil tåle mer enn det kan, for det ville gi oss en tanke om å prøve ut om det kan det. Slik er vi mennesker, vi må bare eksperimentere for å finne ut om det går an. Ikke alle er vi av slik natur, men det er jo altfor mange av oss som er slike. Eksperimenter er selvfølgelig helt nødvendig å ta, men det har fabrikken allerede gjort, og funnet ut alt om det. Vi må bare stole på at ekspertisen stemmer.

Da, tenker jeg at Gud helt fra det første øyeblikket av skapelsen visste hva vi mennesker trenger og ikke trenger, må og ikke må gjøre. For oss som tror på Gud er dette helt forståelig; at Gud vil oss alle vel og derfor har gitt oss bruksanvisninger med levende mennesker som budbringere og som eksempler på hvordan man skal være som et gudfryktig rettskaffent menneske.

Ingen av Guds budbringere kom med beskjed om at det er greit med homofili, pedofili, pornografi, dop, sex utenfor ekteskapet, rente på lån, drap på uskyldige, tortur og alle mulige former for tvang og terror. Ingen av dem kom med budskap om at det er mer enn en Gud, og at det ikke finnes en dommedag eller paradis og helvete. Ingen av dem sa at man skal selvutnevnte profeter og selv finne på lover og regler som passer våre lyster og fantasier. Alle kom med den samme bruksanvisningen til oss fra Ham som har skapt oss. Hvis vi glemmer dette, har ingen av dem eksistert.

Menneskene inngår i en altomfattende plan som Gud har designet slik at vi får et lykkelig og godt liv, med et forbehold om at vi følger den bruksanvisningen vi har fått sammen med denne planen, eller så er det ingen garanti for hvordan det kommer til å gå med oss.