KrFs gruppeleder Kristian Helland slo an tonen da byrådspartiene satte seg til møtebordet sammen med Frp klokken 12 i dag.

— I Bergen har det ikke vært ført politiske samtaler om så dramatiske tall på 16 år, sa Helland og klappet på bunken av budsjettdokumenter.

En time senere kom Høyres gruppeleder Hilde Onarheim og Frps gruppeleder Liv Røssland ut fra Hellands kontor og erklærte at partene er rede. Forhandlingene tar til fredag og påplussinger er ikke aktuelt:

— Vi er enige om å forhandle innenfor rammen av det foreslåtte kuttet på 142 millioner kroner. Vår jobb blir å flytte penger, uttaler Liv Røssland og Hilde Onarheim.

Liv Røssland legger til:

— Det blir ikke som tidligere år at forhandlingene handler om å plusse på. Vi er enige om at det grepet byrådet tar er nødvendig.

— Helt ferske regnskapstall fra Årstad bydel viser at prognosen for underskuddet der er på vei ned fra 46 til 38 millioner kroner. Er viljen til påplussinger større hvis dette er bildet i flere bydeler?

— Jeg tror likevel vi vil holde på rammen, sier Hilde Onarheim.

I kveld har Høyres gruppeleder innkalt sitt gruppestyre til budsjettmøte. Torsdag kveld samles Frps bystyregruppe for å legge strategien for de forestående forhandlingene. Liv Røssland legger ikke skjul på at hun liker godt deler av forslaget fra byrådet.

— Og hvilke foreslåtte kutt er det særlig viktig å gjøre noe med?

— Vår fokus er barn og eldre. Noe mer spesifikk ønsker jeg ikke å være før vi skal forhandle, sier hun.

BUDSJETTVENNINNER: Høyres Hilde Onarheim og Frps Liv Røssland starter arbeidet med å flytte penger i forhandlingene som tar til fredag. Men noen påplussing er ikke aktuelt, understreker begge to.