Dette fremgår av en statistikk som Kirkelig Fellesråd i Bergen har utarbeidet. Den bekrefter at brudepar som søker til Kirken, velger seg eldre kirkebygg med stemning, tradisjoner og romantiske omgivelser fremfor moderne arbeidskirker på livets store dag.

Statistikken er fra 2001. Fjorårets kirkestatistikk er ennå ikke klar. Men i alt valgte ca 60 prosent av dem som inngikk ekteskap i Bergen dette året, å si ja til evig troskap til hverandre, foran alteret. Totalt 562 par ble smidd i hymens lenker i byens kirker.

Storetveit topper

Fire av byens vakreste kirker tok imot hele 219 av de 562 brudeparene. Storetveit kirke topper brudeparenes fem på toppliste med 68 vielser. Også prestene i Fana kirke var stadig på farten i kjærlighetens ærend. 57 ektepar ble viet i den vakre middelalderkirken, som i år feirer sitt 850 årsjubileum.

Deretter følger Åsane gamle kirke og Mariakirken med henholdsvis 46 og 41 brudevielser med Laksevåg kirke på femteplass med 41 vielser.

Minst populær

Fridalen og Landås kirker og andre moderne arbeidskirker kan åpenbart ikke tilby de rette romantiske omgivelsene blant dem som planlegger å gifte seg. Prestene der hadde bare en brudevielse hver å ta seg av dette året. Stort bedre er det ikke i Søreide kirke, som hadde to brudevielser. Deretter føler Biskopshavn, Fyllingsdalen, St. Jakob, St. Markus og Slettebakken kirker med tre vielser hver, mens fire ektepar kan minnes at de valgte å si ja til hverandre i Ytre Arna kirke og Nykirken.