På gresset i Nygårdsparken ligger folk lettkledde, her og der på jakt etter brunfargen, men i dag speider de ikke etter solen. Et tredvetalls festkledde bryllupsgjester med bakgrunn fra Eritrea og Etiopia er nemlig ankommet. De kommer med mat, drikke, lovsang — og ikke minst fotografer.

Aster Teferi har med seg sine brudepiker, og brudgom Medhane Abebe har et team minst like stilige forlovere. For jentene er stilen brune, glinsende kjoler, mens guttene er kledd i sort.

Vi som alltid har trodd at forloverne i et bryllup ser litt nervøse ut der de står alene, skjønner at dette er en god idé. Hvorfor ha bare en forlover når du kan ha tre eller fire?

Blitzbryllup

De står i trappen midt i parken. Brud og brudgom i midten, sammen med forloverne og brudepikene. Det klikker og surrer, og øyeblikket blir bevart, om ikke for evigheten, men i hvert fall så lenge papir og videotape holder seg fra oppløsning.

Til slutt begynner folkemassen å bevege seg i parken. Først ned fra trappene, så bort mot vannet og et blomsterbed. Der blir det en ny fotoseanse.

Det tar omtrent fem minutter før turen går videre, nå over den lille trebroen. Bryllupsfølget følger etter med klikkende og surrende foto- og videokameraer.

Mennene begynner å synge, halleluja. Noen klapper. Så synger kvinnene, og så alle i kor.

- Herlig

Bryllupstur i parken, en tradisjon som praktiseres i både Eritrea og Etiopia, er nytt for en som bare har vært i de tradisjonelle norske bryllupene.

På tur langs vannet i Nygårdsparken går tankene til en rolig brudeferd i Hardanger og vifting fra saktegående limousiner etter et kongelige giftermål. En spasertur med slekten er noe som mangler ved de vanlige norske bryllupene, tenker jeg. Mosjon får man jo også.

Ved ortodokse bryllup i Eritrea og Etiopia blir man først gift tidlig om morgenen. Man går så tur, gjerne i en park, og deretter besøker man stedet hvor bruden og brudgommen bor, før det blir fest om kvelden.

Akkurat sånn blir det ikke her. For det første har ikke brudeparet slekt i Norge, men det hindrer ikke de 150 vennene, mange fra Kristent Fellesskap, i å komme til middagen og selve bryllupet som i hovedsak likner de tradisjonelle norske bryllupene.

Paret smiler.

— Det er herlig å bli gift, sier brudgommen.

Halleluja.