• Mange forventer at vi skal være på plass nesten før snøværet er begynt, sier daglig leder for Vaktsentralen, Svein Wallem.

I går hadde Vaktsentralen til Bergen kommune en av sine travleste dager på flere år. Rundt 50 personer var ute og brøytet, og et nesten tilsvarende antall personer strødde etterpå. Likevel var mange misfornøyde .

— Dagen var tøff nok den. Det ble en lang dag, selv var jeg her 14 timer. Nå har det begynt å roe seg, sier daglig leder for Vaktsentralen, Svein Wallem.

- Kom sent i gang

Han innrømmer at også de ble overrasket av snøværet i går.

— Vi kom litt sent i gang. Vi ble lurt på grunn av været. Ifølge værmeldingen skulle det bare snø et øyeblikk, før temperaturen skulle stige og gå over til regn, sier Wallem.

I tillegg til snøværet måtte mannskaper rykke ut til Alvøen og Hilleren, som var uten vann fra klokken to til klokken 18.30.

Urealistiske forventninger

— Folk forventer at vi skal være på plass nesten før snøværet er begynt. Flesteparten er forholdsvis greie, men det var selvfølgelig mange som var misfornøyde, sier Wallem.

Han mener folks forventinger til snørydding er urealistiske.

— Det er mange som tror at fordi vi har piggdekkforbud, skal en kunne komme frem til enhver tid, men vi kan ikke være alle steder samtidig. Slike forhold som det var i går, går det år mellom hver gang vi opplever, sier Wallem.

Dersom brøytemannskapene begynner for tidlig, vil ofte den brøytede snø igjen i løpet av kort tid.

— I går begynte vi å brøyte mellom klokken 12 og 13. Da var trafikkaoset fullstendig, og vi ble stående i akkurat de samme køene som andre bilister, sier Wallem.

Hva synes du om brøytingen i går? Si din mening under!

Rune Berentsen