De enorme snømengdene på Vikafjellet har skapt mye arbeid for entreprenørene. Brøytekanter på over åtte meter vitner om unormalt mye snø for januar å være.Daglig leder i Stokkebø maskin, Erling Stokkebø, er en av dem som de siste dagene har jobbet på spreng for å få åpnet fjellovergangen.

— Vi har holdt på døgnet rundt siden lørdags morgen, med tre mann på hvert tolvtimers skift, forteller Stokkebø til BT, mens gravemaskinen går for fullt.

Ti timer per kilometer

Sammen med to snøfresere har motoren på gravemaskinen knapt fått hvile de siste fire døgnene.

Hardpakket snø som følge av kraftig vind, gjør arbeidet ekstra utfordrende. Dette, sammen med de store mengdene, har ført til at gravemaskinen har måttet lage spor for at snøfreserne skal komme seg frem og få gjort jobben.— Jeg hadde ikke forventet at det skulle være så hardpakket. På det meste har vi brukt ti timer på en kilometer, sier Stokkebø.

Blir trolig ferdig i kveld

Da BT snakker med entreprenøren, har de omkring en kilometer igjen. Med det kan trolig veien åpnes onsdag kveld.

Til tross for de store snømengdene, er det ifølge Stokkebø ingen rekord de er vitne til på Vikafjellet. Men januar har sjelden vært så snørik, så vidt han kan huske.

— Forskjellen er at det som regel ikke er før i mars man kommer opp i slike mengder, sier entreprenøren.Han ser nå frem til roligere dager, men forteller samtidig at en annen stor jobb gjenstår når veien nå åpnes. For når veien er ryddet, skal kantene fjernes.

— Nå må vi få bort brøytekantene, men heldigvis blir det litt roligere nå. Jeg ser frem til å få litt fri, for å si det sånn. Men vi er godt vant med dette, så jobben har gått bra, sier Stokkebø.

IMG_5449.jpg
Vegar Valde