En 27 år gammel mann brøt seg i desember i fjor inn gjennom soveromsvinduet til et par utenfor Bergen. I sekstiden natt til søndag, knuste han vinduet med en medbrakt hammer.

Tidligere på kvelden hadde 27-åringen hatt telefonkontakt med mannen i huset. De var begge ruspåvirket og truet hverandre etter at 27-åringen konfronterte mannen med at han skulle ha snakket nedsettende om ham.

Skulle ta ham

Senere på natten ringte han mannen og varslet at han ville kom for å ta ham. Rundt klokken 06 gjorde han alvor av truslene og knuste soveromsvinduet. Glasskår ble strødd utover rommet, blant annet over sengen hvor parets tre uker gamle baby lå og sov. 27-åringen gikk deretter løs på inngangsdøren.

Nordhordland tingrett skriver i sin dom at «retten ser alvorlig på de trusler tiltalte har fremsatt. Truslene, i kombinasjon med skadeverket, anses for å ha fremstått som særlig skremmende.»

Må i fengsel

27-åringen erkjente langt på vei de faktiske forholdene, men mente han ikke burde straffes fordi han selv ble utsatt for trusler. Retten mener at truslene han ble utsatt for ikke berettiget handlingene hans.

27-åringen ble dømt til 60 dagers fengsel og må betale 13.782 kroner i erstatning. Han må også betale 3000 kroner i saksomkostninger.