— De har tatt datamaskiner, skjermer og diverse løse ting som vi ikke har oversikten over enda, sier Karl Riple oppgitt.

Han er i ferd med å bære ut flere plastposer med avfall etter innbruddstyvene. De har nærmest ramponert kontorlokalene og kastet rundt seg papirer.

På pengejakt

  • Sannsynligvis har de vært på jakt etter kontanter, men det er ikke mye de har fått med seg. Vi oppbevarer bare veklsepenger her, sier Riple som oppdaget innbruddet da han kom på jobb i morges.

Tyvene har tatt seg inn ved å knuse en glassdør på baksiden av butikken. De har også prøvd å få med seg en bil ved å knuse en av rutene. Innbruddet har trolig skjedd mellom midnatt og morgentimene.

— De har egentlig hatt flaks når de ikke ble oppdaget. Vi har vakthold her, og folk på stedet minst hver andre time. Noen ganger oftere også, sier Riple.

Forretningen i Nygårdsgaten har vært svært plaget av innbrudd.

— 2009, 2008, 2007, 2006. Jeg vet ikke hvor mange ganger det har skjedd, men det har vært ofte, sier den daglige lederen.

Sender krimteknikere

Han tror det er narkomane som står bak.

— Hvis de hadde vært profesjonelle innbruddstyver hadde de ikke gjort det på denne måten, med så mye skade og så lite utbytte, sier Riple.

Politiet har vært på stedet, og lovet å komme tilbake med krimteknikere. Men innehaveren av bilforretningen er ikke fornøyd med innsatsen deres i strøket.

— Det burde gjøres noe med stoffproblemene i området. Slik det er nå får de bare styre på uten at noen tar tak i dette, sier han.

Operasjonsleder Ronny Lentføhr vil ikke uttale seg om saken til bt.no.