En person gjorde i går kveld ved 22.45-tiden et høyst uvanlig innbrudd. Vedkommende knuste en rute, og tok seg inn i Bjørgvin Fengsel. Innbruddet skjedde i helseavdelingen, som har vindu mot utsiden av fengselsgjerdene.

En bærbar PC er stjålet, men verken politiet eller assisterende fengselsleder Mie Eek-Larsen tror det var denne typen varer tyvene var ute etter.

— Vi antar vedkommende var på jakt etter medikamenter, men vi har ingen narkotiske stoffer oppbevart her, og alle medisiner er sikret etter gjeldende forskrifter. Tyven fikk altså ikke med seg noe slikt, sier Eek-Larsen til bt.no

Aldri skjedd før

Eek-Larsen mener imidlertid at fengselet bør ta en slik hendelse på alvor. Selv om nattens innbrudd ikke resulterte i store ødeleggelser eller tap, mener hun sikkerheten bør evalueres på nytt.

— Vi kommer til å se over den fysiske sikkerheten på nytt etter dette, og vi kommer til å rådføre oss med politiet i den sammenheng. Dette er en alvorlig sak, sier hun videre.

Hun opplyser at Bjørgvin fengsel ikke har vært utsatt for innbrudd tidligere.

Ønsker tips

Politibetjent Trond Nelson ved Arna og Åsane politistasjon, opplyser at politiet ikke har noen mistenkte i saken på det nåværende tidspunkt.

— Vi vet at vedkommende romsterte rundt i skuffer og skap, og vi utelukker ikke at det var medikamenter tyven var på jakt etter. Politiet kommer sannsynligvis til å undersøke stedet for eventuelle tekniske spor i dag, sier han.

Politiet er interessert i tips i saken fra alle som har vært i området i det aktuelle tidsrommet.

INNBRUDD: Bjørgvin fengsel ble i går kveld utsatt for innbrudd for første gang.
Rune Berentsen