Natt til tirsdag har tyver tatt seg inn i lokalene til Expert på Heiane i Stord kommune.

— De har visst nøyaktig hvor de skulle. De har laget et hull i taket akkurat hvor de dyreste og minste varene lå, sier Trond Erik Jacobsen som eier Expert-butikken.

Tyveriet ble oppdaget da førstemann kom på jobb klokken 9.45. Selve butikklokalet var urørt, mens store mengder varer er tatt fra lageret.

Store verdier

— Vi har ikke laget en fullstendig liste ennå, men jeg antar at det dreier seg om varer for rundt 250.000 kroner.

I løpet av dagen blir det kjørt inn mobiler til butikken, fra en Expert-butikk i Haugesund.

Politiet var tirsdag formiddag på stedet for å sikre spor.

— Et større parti med mobiltelefoner er stjålet. Antatt at gjerningsmennene har tatt seg gjennom taket på bygget, opplyser operasjonsleder Johan Inge Særsten i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ønsker tips

Det er ingen bolighus i området ved Expert-butikken. Tyvene har også tatt seg inn i butikken fra siden som venter bort fra E39.

— Vi er interessert i tips hvis noen harsett mistenkelig aktivitet rundt butikken enten i natt eller i forkant, sierEgil Espeland ved Stord lensmannskontor.

I fjor var det et lignende innbrudd påHeiane Storsenter, bare noen hundre meter fra Expert-butikken.— Da var det innbrudd hos en gullsmed. Gjerningspersonenehadde klippet seg gjennom taket. Gjennom etterforskningen er en personidentifisert og etterlyst. Han har tilknytning til en omreisende bande som drivermed vinningskriminalitet, sier Espeland.

Takbander

Såkalte takbander som bryter seg inn i butikker gjennom tak og vegger har tidligere operert hyppig flere stederi landet.

— Tre personer ble i vår pågrepet i Nordfjordeid mistenkt for flere innbrudd på Vestlandet. De sitter varetektsfengslet, og etterforskningen pågår fortsatt, sier politiførstebetjent Jetmund Bjørdal ved gruppe for mobil vinningskriminalitet i Hordaland politidistrikt.

Han kjenner ikke til at det har vært flere takinnbrudd etter denne pågripelsen.

— Det har vært stille og rolig frem til nå.