Uvedkommende tok seg i natt inn i et universitetsbygg på Nygårdshøyden. Rundt 100 studentskap skal ha blitt brutt opp, ifølge politiet.

Ubehagelig

— To personer er observert løpende fra stedet. De skal blant annet ha kastet en pc fra seg, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

— Det er nok en del studenter som får seg en ubehagelig start på dagen, sier Nordfonn?

- Universitetet sliter med tyveribølge om dagen?

— Ja, og det til tross for at innleide vektere passer på området, sier operasjonslederen.

Det er ukjent hvor store verdier som er borte.

— De to ble observert av et vitne i Professor Keysers gate. Han ser to personer i ferd med å pakke en ryggsekk. Da stakk de, og sekken ble liggende igjen, sier tyverisjef i Bergen, Siri Doksæter.

Ikke kamera

Sekken inneholdt litt verktøy og en pc fra Universitetets pc-sal i Ulrikke Pihls Hus.

— Det kan være verktøy som ble brukt til innbruddet. Vi vil undersøke det for mulige spor, sier Doksæter, som venter en strøm av anmeldelser utover dagen.

I gangen i Ulrikke Pihls Hus er det brutt opp 97 garderobeskap, ifølge Doksæters rapporter. Det skal ikke være overvåkingskamera som kan ha fanget opp tyvene.

Den ene av de observerte mennene er beskrevet som «trolig nordmann, iført blå regnjakke og med mørk bukse». Han syklet av gårde på en hvit terrengsykkel. Den andre mannen har politiet et enda mer sparsomt signalement av: Mann, trolig nordmann, iført brun jakke.

ANETTE KARLSEN