I løpet av natten har en eller flere uvedkommende tatt seg til rette i Tides bygg i Krokeideveien 8.

— Da første sjåfør kom på jobb i dag, og gikk inn igarderoben, oppdaget han at det hadde vært innbrudd i avdelingen. En god del garderobeskap var brutt opp, og flere sjåførvesker åpnet, forteller kommunikasjonsleder Kaare Enæs i Tide Buss.

Vekslepenger

Innbruddet ble oppdaget i femtiden i dag morges.

— Saken er meldt til politiet, som er på stedet og etterforsker innbruddet. Vi forsøker sammen med dem å få oversikt over antall vesker, og hvor mye som er stjålet, sier Enæs.

— Er det snakk om store verdier?

— Vi har ikke helt oversikt ennå. I sjåførveskene er det vanligvis ikke store verdier. Sjåførene leverer oppgjør ved vaktens slutt, så det kunvekslepenger i dem.

Andre gang

Også i forrige uke opplevde Tide innbrudd.

— Vi hadde et tilsvarende innbrudd på Haugland, der også var det innbrudd på avdelingen, sier kommunikasjonslederen.

— Ser dere disse innbruddene i sammenheng?

— Det blir spekulasjoner. Vi registrerer at det er to innbrudd på kort tid, men overlater til politiet å etterforske hendelsen, og får se om de kan avdekke en sammenheng.

Etterforsker saken

— Det ble meldt fra Tide Buss Fana at det hadde vært innbrudd og tyverier fra garderoben til de ansatte, skriver politiet i loggen sin.

— Anslagsvis 40-50 skap er brutt opp, og det er stjålet penger fra pengevesker, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad.

Også andre verdigjenstander skal være borte.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mye penger tyven eller tyvene har fått med seg.

Bergen sør politistasjonsdistrikt etterforsker saken og var grytidlig tirsdag morgen på plass for å etterforske åstedet,

— Hvordan gjerningspersonen hadde tatt seg inn er uavklart. Vi hadde patrulje på stedet ti minutter etter, og har foretatt en del åstedsundersøkelser, forteller politioverbetjent Harald Lekven i Bergen Sør politistasjonsdistrikt.