- At min klient skal ha vært med å planlegge å helle brennbar væske over svigerinnen for så å tenne på, fremstår som helt absurd for ham, utdyper 34-åringsn forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen til BT.

- Fengslet uten bevis
Han er opprørt over rettens avgjørelse i går om å holde eldstemann i fengsel i fire uker. Og enda verre: siktet for medvirkning til drapsforsøk og trusler.

- Politiet har ikke presentert ett eneste bevis for at min klient har vært med å planlegge drap.

- Retten fengsler ham fordi han har vært opptatt av å få tilbake penger han har lånt til den fornærmede kvinnen. Dersom han skulle få pengene tilbake, var det å medvirke til at hun ble drept det siste han ville gjøre, sier Kristiansen.

Bergen tingrett lyttet ikke til Kristiansens argumenter. De fengslet 34-åringen i fire uker, med brev- og besøksforbud.

Brødre i bur
Dermed er to brødre bak lås og slå etter dramaet i Søndre Skogveien onsdag morgen. Her ble en 38 år gammel kvinne dynket i brennbar væske, trolig bensin, og forsøkt påtent.

En 30 år gammel mann som er pekt ut til å stå bak ugjerningen, ble fengslet torsdag. Han nekter.

Broen, som ble fengslet i går, er ikke i tvil om at 30-åringen har gjort det, og at det må ha klikket for ham.

- Jeg kunne aldri gjort noe så grusomt, skal 34-åringen ha fortalt til politiet.

Den tredje broren, som var gift med offeret, er som sunket i jorden. Verken brødrene, politiet eller kvinnen vet hvor han er.

Kortvarig forhold
Denne 28-åringen kom til Norge i juni, etter å ha giftet seg med kvinnen. Den eldste broren har bekreftet at han lånte paret 160.000 kroner i startkapital. Dette var penger som skulle gå til husleie og livsopphold. Lillebroren skulle betale tilbake pengene ved å jobbe på verkstedet til 34-åringen.

30-åringen som er siktet for selve drapsforsøket hevder at pengene ikke var noe lån, men betaling for proformaekteskap.

Problemene startet da kvinnen i august tok ut separasjon. Hun hadde da i følge 30-åringen brutt avtalen, og mannen hun var gift med sto i fare for å bli sendt hjem til Marokko.

Gjentatte ganger skal kvinnen ha blitt utsatt for trusler fra brødrene om å betale pengene tilbake.

- Jeg har aldri truet. Jeg ville ha pengene mine tilbake, og snakket med henne på en rolig måte, har 34-åringen forklart.

Samtidig bekrefter han at tonen mellom kvinnen og den mellomste broren var dårligere.

Truet på SMS
Politiet sitter på en tekstmelding som er sendt fra 34-åringens telefon. Her blir kvinnen bedt om å betale, eller så vil noe skje. 34-åringen hevder at han aldri har sendt meldingen.

- Hans bror har lånt telefonen og det må være han som har sendt meldingen, sier advokat Kristiansen.

Politiet tror 34-åringen har hatt en langt mer sentral rolle, og at han har påvirket sin bror til å true kvinnen. Samme dag som 34-åringen snakket med kvinnen om å få pengene, troppet nemlig broren og en tredje mann opp hos henne. De skal da ha kommet med grove trusler. Politiet tror de to handlet på eldstebrorens ordre.

Kvinnen nekter for at hun mottok pengene som en del av et proforma-ekteskap. Hun forklarer skilsmissen med at hun ble nektet å møte sin ti år yngre mann - nettopp av 34-åringen.

Når hun snakket med den andre broren om dette, skal han ha vist til at det var eldstebroren som bestemte i familien.

Hoderistende ble 34-åringen ført ut av Bergen tinghus i går. Mandag tar Gulating lagmannsrett stilling til om han skal holdes bak murene.