En 32 år gammel mann ble i dag fremstilt for fengsling i Bergen forhørsrett i forbindelse med grovt tyveri fra brorens hus.

Ville bo hos broren Mannen ble pågrepet av politiet torsdag kveld, i bilen broren hans nylig hadde meldt stjålet. Men han hevder selv at han fant bilen utenfor en pub, med nøkkelen i. Og han innrømte at å bruke brorens kredittkort, som han fant liggende i bilen, var lite intelligent.

Nøkkelen til bilen var ifølge politiet stjålet fra brorens hus, og kredittkortet hadde blitt oppbevart i en safe, men den siktede hevdet å ikke kjenne til dette.

Siktede forklarte også at han for tiden er uten fast bopel, og hadde tenkt å spørre broren om å få bo hos ham, og at han i en slik situasjon selvfølgelig ikke ville gjøre innbrudd hos broren.

Hus— og bileieren var i Nordsjøen da tyveriet av bilen og en rekke gjenstander fra boligen skjedde.

Ikke grunn til varetekt Aktor mente det var fare for bevisforspillelse, og ba om to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

Men selv om retten fant at det var skjellig grunn til mistanke mot 32-åringen, mente den det ikke var fare for bevisforspillelse, og ville løslate den siktede.

Aktor påkjærte kjennelsen, og ba om oppsettende virkning, slik at den siktede fortsatt ville være fengslet inntil lagmannsretten hadde behandlet dette.

Mannen sitter nå i varetekt med brev- og besøkskontroll.