Bergen kommune inviterer byens innbyggere til å komme med forslag til navn på den nye gang— og sykkelbroen inn til sentrum.

— Dette er alle bergenseres bro. Den vil bli et landemerke og en viktig brikke for å utvide Bergen sentrum og gjøre det mer levedyktig. Jeg ønsker at det engasjementet bergenserne er kjent for kan føre til mange gode forslag til navn på broen, sier byråd for miljø og byutvikling, Filip Rygg.

Lett å uttale

Juryen består av lokalhistoriker Jo Gjerstad, ordfører i Ungdommens bystyre Lise H. Mjelde og byantikvar Johanne Gillow. John Monsen ved Etat for plan og geodata er sekretær for juryen, og vinneren blir utnevnt i mars.

— Dette blir gøy. Jeg er sikker på at vi får inn mange gode forslag, og all kreativitet er velkommen, sier Jo Gjerstad.

Han håper på mange spenstige og kjekke forslag, og påpeker at navnet ikke nødvendigvis trenger å ha geografisk tilknytning.

— Og så er det viktig at navnet på broen blir lett å huske. Broen skal jo være en del av bybildet i overskuelig fremtid, sier Gjerstad.

Fristen for å sende inn forslag er satt til 5. februar, og kan sendes til Etat for plan- og geodata.

Formet som en Z

Det forventes å ta et år å bygge broen, og arbeidet skal etter planen komme i gang til høsten. Den totale lengden blir 145 meter, og seilingshøyden når den er lukket er 4,5 meter. Broen er formet som en Z, med fem spenn. Seilingsbredde når broen er åpen er 20 meter.

— For dem som bor eller jobber på Løvstakksiden vil broen bety at sentrum kun er en liten spasertur unna. Det har vært en lang historie som nå endelig nærmer seg realisering, og dette vil bety et stort løft for bydelen, sier Filip Rygg.

Har du navneforslag? Del dem under: