Det var mandag morgen at den 27 tonn tunge kranbilen traff broen. Den ble stengt for gående. Tirsdag formiddag er den fortsatt stengt.

Åpner onsdag

— Broen har flyttet på seg og er stengt. Det skaper joproblemer for dem som vanligvis bruker den, sier Per Størksen, etterforskningsleder og overbetjent vedpolitiet i Bergen sør..

— Jeg vet ikke hvor lang tid det vil gå før den er reparertog kan regnes som sikker å gå på igjen. Sjåføren er anmeldt ettervegtrafikkloven; vi mener han må ha kjørt med kranen litt for høyt. Det bliropp til en jurist å avgjøre hvordan saken skal avgjøres, legger han til.

Statens vegvesen kan berolige broens brukere:

— Vi regner med den er åpen for gående onsdag, sier Gunnar Djuve, senioringeniør i Statens vegvesen til BT.

Må stenge veien

Han forteller at skadene på broen må utbedres før den flyttes tilbake på plass. Det gjøres ved at man tetter igjen et hull som oppsto, slik at ikke stein faller ned i bilveien.

— En konsulent anslo at det ene betongelementet på broen var blitt flyttet 12 centimeter i sammenstøtet. Selv antok vi at det var snakk om 11 centimeter. Uansett må dette utbedres, sier Djuve.

- Hvordan gjør dere det?

— På et tidspunkt vil vi stenge trafikken på veien under og løfte broelementet tilbake på plass. Arbeidet vil trolig skje om kveld eller natt, slik at færrest mulig bilister blir berørt.