RUNE CHRISTOPHERSEN

— Jeg så ikke planken før jeg gikk ut av bilen. Jeg var nok litt i sjokk, sier Karsten Birkeland (22), som kjørte bilen. Til høyre for ham satt hans 20 år gamle bror. Begge slapp fra ulykken uten en skramme.

Da bilen gled av veien, boret gjerdeplanken seg inn i frontruten, midt mellom de to brødrene.

— Planken traff frontruten på min brors side. Heldigvis skrådde den inn mot midten. Hadde den truffet noen centimetre til en av sidene kunne dette gått veldig galt, sier Birkeland.

Nyoppusset bil

Fredag hentet han sin nyoppussete Chrysler Stratus på bilverksted. Regningen kom på 18.000 kroner. I går bar det tilbake til det samme verkstedet.

— De bare ristet på hodet, sier Birkeland.

Han anslår hastigheten til rundt 50 km/t før utforkjøringen, og mener han gled av veien på grunn av diesel- eller oljesøl.

— Vi skar ut rett foran en lastebil. Vi var ikke mange meterne fra å treffe den. Så braste vi rett i gjerdet. Det må ha sett ille ut. Lastebilsjåføren var i alle fall overrasket over at vi var i god form, sier Birkeland.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 11.50.

Det begynte å ryke av motoren, men panseret lot seg ikke åpne på grunn av planken. Politiet kom til stedet og promilletestet både sjåfør og passasjer.

— De spurte om vi hadde brukt dop også. Så tok de på seg hansker og begynte å lete etter narkotika. Men vi var helt edru og dette var et hendelig uhell, mener sjåføren.

Operasjonsleder Konrad Birkeland i Hordaland politidistrikt presiserer at det ikke er mistanke om promillekjøring.

— Jeg har brukt altfor mange penger på denne bilen allerede. Nå blir det vel en ny kjemperegning, sukker Birkeland.

IKKE PLANKEKJØRING: Så nær var de to brødrene fra å bli drept på Fanafjellet i går formiddag. Ingen av dem fikk så mye som en skramme.<br/> MMS-FOTO: CHRISTIAN HAGA
ENDTE GODT: Monika Mjøs var glad for å få samboeren Karsten Birkeland tilbake i god behold i går. – Når vi ser bildene skjønner vi hvor galt det kunne gått, sier de to.
FOTO: KNUT STRAND