Begge brødrene har forklart politiet at de i 16-tiden forrige fredag spaserte over Puddefjordsbroen på vei mot Bergen sentrum.

Denne forklaringen står i kontrast til bilder politiet har sikret fra overvåkingskameraer.

På baksiden av Carl Konows gate 36 er de to brødrene fanget opp mens de løper mot Damsgårdsveien, altså stikk motsatt retning av det de selv har forklart.

— Ingen grunn til å betvile

Løpeturen bort fra stedet fanges av overvåkingskameraet bare et par minutter før Trond Kristian Johannessen segner om på busstoppet ved Puddefjordsbroen, og vitner varsler politiet.

Brødrene har erkjent at det er de som er filmet av overvåkingskameraet.

— Det er ingen grunn til å betvile observasjon som kommer fra et kamera, sier Steinar Yndestad, forsvarer for lillebroren.

— Hvordan forklarer de denne løpeturen?

— Så vidt jeg vet er de ikke konfrontert med dette ennå. De har ikke blitt bedt om å gi noen forklaring, sier Yndestad.

Advokat Einar Råen, som forsvarer storebroren, ønsker ikke å kommentere løpeepisoden.

Dette bygger politiet på

Politiet går nå gjennom avhørene som er tatt av brødrene.

Forklaringer som ikke stemmer, eller åpenbare usannheter, er noe av det etterforskerne leter etter når de skal planlegge nye avhør.

Politiet har ennå ikke fått resultater fra tekniske undersøkelser av gjenstander de tror kan være drapsvåpen og andre beslag.

Likevel er det flere grunner til at politiet mistenker brødrene for å ha drept Johannessen:

Vitnene: Flere vitner har gitt detaljerte beskrivelser av tre personer som kranglet utenfor Carl Konows gate 36. Enkelte vitner har kommet med beskrivelser av personer som kan passe med brødreparet.

Kamera 1: Hvorfor var de to brødrene sammen med Trond Kristian Johannessen 20 minutter før han segnet om på et busstopp? Politiet har kamerabeviser på dette. Politiet mener at bildene viser krangling.

Kamera 2: Begge brødrene forklarer politiet at de gikk over Puddefjordsbroen mot sentrum etter at de var ferdige å snakke med Trond Kristian Johannessen. Politiet har imidlertid kamerabevis som viser at de løper i motsatt retning.

Møtet: Den yngste broren forklarte først til politiet at han kun møtte Trond Kristian Johannessen utenfor leiligheten han og broren disponerer i 5. etasje. Da han ble konfrontert med videoopptakene som viser kontakten med Trond Kristian Johannessen i inngangspartiene, sier han at han ikke kan huske dette.

Reiste vekk: Hvorfor kjøpte de togbillett til Oslo og reiste bort fra Bergen akkurat denne dagen?

Meldte seg ikke: Hva var årsaken til at de ikke meldte seg, da det ble kjent i media at Trond Kristian Johannessen var den drepte. Politiet mener de måtte skjønne at de kunne være viktige vitner for politiet, siden de kunne være blant de siste som så ham i live.

Modus : Den eldste broren er dømt en rekke ganger for å ha brukt kniver på folk. Blant annet sin egen lillebror.