Politiet i Bergen holdt en kort pressekonferanse i forbindelse med drapet klokken 11. Tilstede var leder for vold og sedelighetsseksjonen Rigmor Isehaug, påtaleansvarlig Svein Erik Krogvold og fungerende politistasjonssjef Alf Korsan.

Dette er noen av opplysningene som fremkom:

  • Verken drapsvåpenet eller åstedet er funnet. Politiet vet ikke om offeret ble drept uten— eller innendørs.
  • Begge de siktede nekter for å ha noe med saken å gjøre. Avhørene vil fortsette.
  • Formelt er de to brødene siktet for drap, men om dette blir den endelige siktelsen, er ikke klart. Brødene vil bli begjært fengslet onsdag eller torsdag.
  • Politiet er fortsatt sparsomme med detaljer, av hensyn til etterforskningen.
  • Brødrene ble pågrepet i en av Bergens nabokommuner.
  • Bare én av brødrene har fått advokat. Politiet brøt seg i går inn i en leilighet i Carl Konows gate på Laksevåg, etter å ha fått ransakelsesordre mot to brødre på 29 og 35 år.

Politiet hadde opplysninger som gjør at etterforskerne tror brødrene har sentrale roller i drapssaken. Det gjorde at politiet siktet dem for drap eller medvirkning til drap, for å kunne ta seg inn i leiligheten deres.

Blokken leiligheten er i, ligger rundt 200 meter fra bussholdeplassen der Trond Kristian Johannessen (35) segnet om fredag ettermiddag.

Sent mandag kveld ble brødrene pågrepet.

— Politiet fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke utover natten, opplyser operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Sammen med offeret Årsaken til at politiet ville ha fatt i brødrene, er at de skal ha vært sammen med Trond Kristian Johannessen kort tid før drapet.

Brødrene skal ifølge flere kilder begge ha rusproblemer. Ifølge en nabo kunne de oppleves som truende, når de var ruset.

— Da politiet var her i dag, stilte de meg mange spørsmål om hvor de kunne være. Jeg kjenner dem godt, men vet ikke hvor de er nå. De har bare forsvunnet, sier en av naboene.

Storebror stakk lillebror Politiet fattet tidlig interesse for Carl Konows gate 36. Dette er et stort bolighus med flere leiligheter.

Allerede dagen etter drapet undersøkte krimteknikere oppgangen i blokken, og sikret fingeravtrykk og andre spor fra fellesarealene.

— Årsaken til at vi er interessert i denne bygningen er at mange av vitnene sier at offeret kom løpende fra dette stedet, sa politioverbetjent Rigmor Isehaug til bt.no i går.

Det er den eldste broren som eier leiligheten politiet i går tok seg inn i, men også den yngre broren har bodd der.

Begge har brukt narkotika, men har samtidige vært i arbeid. Begge er også tidligere straffedømt.

Storebroren er dømt for legemsbeskadigelse, etter at han i fjor knivstakk sin egen bror.

Den gang rykket politiet ut til Carl Konows gate på kvelden, og fant lillebroren knivstukket utenfor en leilighet.

Like etter pågrep politiet storebroren. Begge var ruset. Lillebroren ville senere ikke forklare seg mot broren sin, som likevel ble dømt for knivstikkingen.

- Mulig drapsåsted I går ettermiddag var flere team med krimteknikerne tilbake i blokken i Carl Konows gate.

Etter at væpnede politifolk først hadde tatt seg inn i leiligheten, og konstatert at brødrene var borte, begynte krimteknikerne jobben med å saumfare leiligheten etter spor.

— Det er riktig at vi har vært i Carl Konows gate, der vi var på jakt etter et mulig drapsåsted, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Krimteknikerne lette i går i brødrenes leilighet etter blod, fingeravtrykk, DNA og andre spor som kan gi svar på om leiligheten kan være stedet der Johannessen først ble angrepet.

I tillegg til å undersøke inne og utenfor leiligheten, gikk krimteknikerne gjennom alt bosset fra blokken på jakt etter mulige bevis.