Politiet mener at de to brødrene, som er i henholdsvis 20-årene og 30-årene har reist rundt til flere steder i landet og brutt seg inn i dyre, flotte biler som BMW, Audi og Mercedes-Benz.

Foruten Bergen skal de to ha operert i Oslo, Drammen, Telemark og Stavanger. Ifølge Aftenposten dreier det seg om nær 50 tyverier på rundt fire uker.

Fra bilene har de stjålet airbager, integrerte navigasjonssystemer og den elektroniske ”hjernen” i bilen. De to opererte hovedsakelig i mai og begynnelsen av juni i år.

Politiet reagerte da det dukket opp mange bilinnbruddssaker i mai måned i år. Sakene hadde flere likhetstrekk.

— Vi peilet oss ut noen interessante personer. Via kilder fikk vi også høre at de hadde tatt turen til Hordaland, og at det forelå anmeldelser av tilsvarende forhold der, forteller politiadvokat Magnus Jåtun ved Rogaland politidistrikt.

Ifølge Jåtun bodde brødrene på en campingplass i Bergensområdet mens de altså robbet åtte biler for diverse utstyr.

Organisert nettverk

11. juni i år satte politiet en stopper for raidet. Da ble de to pågrepet i Vestfold.

Etterforskningen av saken ledes nå fra Rogaland politidistrikt. De to mennene sitter også fengslet der.

Foreløpig er det ikke tatt stilling til om de to vil bli tiltalt for tyveriene. Dette vil sannsynligvis bli avgjort i slutten av august. Politiet er i gang med å gjennomgå de ulike sakene.

Ifølge ordensmakten er de to litauerne del av et organisert nettverk. De tror at det stjålne bilutstyret har vært ment for videresalg, antakelig i Øst-Europa.

— De har brukt relativt uskyldig verktøy, men når det brukes på den riktige måten, så er det egnet til bruk under slike tyverier. De har dessuten vært veldig flinke til å skjule spor, sier Jåtun.

En av de to mennene skal være kjent av politiet fra før. Ifølge politiadvokaten er han imidlertid ikke tidligere domfelt.