• Det kommer til å bli eyt fælt beløp for Bergen kommune. Det de førsrt de kom med - 200 kroner - var jo til å le seg skakk av, sier Britt Johannessen.

Britt Johannessen mener det var på høy tid at kommunen tok på seg erstatningsansvaret for Giardia-ofrene.

— Det de først kom med - 200 kroner - var jo til å le seg skakk av, sier Johannesen, som selv har brukt rundt 4.000 kroner på lege, medisiner og vann.

Regningen for utleggene har hun allerede sendt til Vann- og avløpsetaten.

Johannessen har gått sykemeldt siden 11. oktober. Hun er ennå ikke helt frisk, tross fire harde Flagyl-kurer, som er det preparatet legene i Norge sverger til.

Først da hun i januar med hjelp av legen sin fikk fatt i det alternative medisinen Fasygyne fra Sveits, ble hun endelig kvitt Giardia-parasittene.

Nå sliter hun med ettervirkninger, og har gått over på aktiv sykemelding.

— Magen er ikke helt i balanse, men varige men vil jeg helst ikke tenke på. Jeg trøster meg med at det er ettervirkninger av Flagyl-kurene, sier hun.

Om ikke helsen har fått seg en varig knekk, har tilliten til kommunens vannverk gjort det.

— Jeg kommer ikke til å drikke vannet fra Svartediket lenger. Jeg har fått en fast utgiftspost med Olden vann. Det er mulig jeg overdriver, men jeg tør ikke å utsette meg for dette en gang til, sier hun.

INGEN TILLIT: Britt Johannessen er glad for at hun og andre Giardia-ofre nå får erstatning, men hun har sluttet å drikke vannet fra kommunen: – Jeg tør ikke utsette meg for dette en gang til, sier hun. <br/>Arkivfoto: TOR HØVIK