Det betyr mange titall millioner kroner i ekstra omsetning for reiselivsnæringen i Bergen til sommeren. Det er selskapet Norwegian Coastal Voyage som står bak det nye reiseopplegget. Selskapet eies av Hurtigruten, og de 18.000 britene skal videre på 11 dagers rundreise med hurtigruteskipene etter tre dager som turister i Bergen. Selskapets produktsjef, Laurence Hicks, sier til Bergens Tidende at charterturene på det nærmeste er utsolgt.

— Dette er veldig spennende, og midt i blinken i forhold den måten vi ønsker å profilere Bergen på i utlandet, sier direktør Ole Warberg i Bergen Reiselivslag til BT. Han legger til at det britiske reiseselskapet er seriøst og godt, og kjenner det britiske reiselivsmarkedet.

— Disse 18.000 britene vil gi en svært god synergieffekt for hele reiselivsnæringen i byen. Vi har jobbet intenst med å få utenlandske turister, som kommer til Bergen for å reise med Hurtigruten, til å bli her mer enn noen få timer før og etter avgang. Det er en utfordring å få turister til å overnatte én natt. Men kan vi få dem til å bli her også den 2. og 3. natten, vil de både oppleve mer, bruke mye mer penger og få en helt annen ro over oppholdet. Så dette opplegget er veldig bra.

Nesten daglig vil det lande charterfly med briter på Flesland i høysesongen til sommeren. Norwegian Coastal Voyage har chartret et 149 seters fly, som skal fly fast mellom Bergen og London. Dessuten har man inngått avtale med Widerøe, som skal fly britiske turister rett fra kjente britiske byer som Exeter, Bournemouth, Norwich, Manchester og Edinburgh til Flesland.