Gutten, som veide rundt tre kilo, ble født ved keisersnitt på et sykehus i Brighton på den engelske sørkysten sist onsdag. Fødselen ble imidlertid ikke offentlig kjent før lørdag, da Patti og John Farrant fortalte om den i en tre sider lang artikkel i London-avisen Daily Mail.

– Vi kaller ham bare J. J., og han er helt skjønn. Han er nydelig, og jeg har ikke ord for hvordan det var å se ham for første gang, sier Patti, som gjennomgikk fruktbarhetsbehandling før hun ble gravid med gutten.

Ønsket seg barn

Patti Farrant har fra før av tre voksne barn, mens ektemannen var barnløs inntil J. J. kom til verden. John ønsket seg så inderlig å bli far, og paret dro til utlandet slik at Patti kunne få fruktbarhetsbehandling, og til slutt ble hun gravid etter prøverørsmetoden.

De fleste fruktbarhetsklinikker i Storbritannia nekter nemlig å behandle kvinner som er eldre enn «normal alder» for graviditet. Hvilken alder dette er, kan naturligvis diskuteres, og både dette spørsmålet og Patti Farrants graviditet er da også blitt grundig debattert.

Da britiske medier i mai meldte at hun ventet barn i en alder av 62, utløste det en stor og til tider opphisset debatt. – Det er vanskelig å forstå hvorfor en kvinne på den alderen og med voksne barn skulle ønske seg en baby, mente en debattant på BBCs nettsider.

— Bedre med eldre foreldre

– Hun er gammel nok til å bestemme over seg selv. Dessuten er det mye bedre for barnet å bli oppdratt av eldre foreldre som trolig også har bedre råd enn de yngre, mente en annen av deltakerne i den britiske rikskringkastingens nettdiskusjon om saken.

Legen bak fruktbarhetsbehandlingen av Patti Farrant er den omstridte italieneren Severino Antinori. Antinori ble verdenskjent tidlig på 1990-tallet, da han hjalp en den gang 62 år gammel italiensk kvinne til å bli gravid.

Før Patti Farrants nedkomst i uken som gikk, var Liz Buttle fra Wales Storbritannias eldste mamma til et nyfødt barn, etter at hun nedkom i 60 års alder i 1997. Rumenske Adriana Iliescu, som var 66 år gammel da hun fikk barn i fjor, skal være den eldste som har født barn.