Det skriver London-avisen The Observer søndag.

Storbritannia ble offisielt til i 1603, da dronning Elizabeth I av England døde barnløs og kong James VI av Skottland, som hennes nærmeste, arving besteg den engelske trone. Dermed oppsto The United Kingdom, grunnmuren i dagens Storbritannia.

— Personalunionen, ja, da de to kronene ble til én. Det var vel tirsdag det, sier en talsmann for hoffet ved Buckingham Palace, som innrømmer at dagen ikke ble markert, men lover at dronning Elizabeth "vil nevne den når hun besøker Skottland senere i år".

Dagens Storbritannia består av mer enn de to kongerikene, det omfatter også det gamle fyrstedømmet Wales, mens de seks grevskapene i Nord-Irland formelt ikke med i unionen. Det offisielle navnet er derfor "Det forente kongedømme av Storbritannia og Nord-Irland".

Kanaløyene utenfor sørkysten og øya Man i Irskesjøen er statsrettslig sett heller ikke med i Storbritannia. Mye å holde styr på, altså, det er kanskje derfor noen norske mediefolk i det hellige enfolds navn insisterer på å bruke "England" som synonym for "Storbritannia".

(NTB)