Nå er han dømt i Bergen tingrett til 120 dager i fengsel. 27-åringen er i tillegg dømt for diverse andre kriminelle aktiviteter som kjøring i påvirket tilstand og bruk av narko.

Torsdag 10. november i fjor skulle 27-åringen betale for et par briller som han hadde fått klarsignal fra Fjell sosialkontor om å kjøpe. 27-åringen plukket opp et par briller hos optikeren det var gjort en avtale med, og da de skulle betales gikk han ut i en telefonkiosk for å ringe til sosialkontoret. 27-åringen fikk vite at kontakten hans ikke var til stede. Heller ikke da han kom tilbake til optikeren og ringte derfra fikk han kontakt.

27-åringen var frustrert og hadde sinne i kroppen fordi han ikke fikk kontakt med sosialkontoret. I en samtale med en sentralborddame kom han derfor med beskjeden om at en bombe ville gå av innen fem minutter. Beskjeden førte først til at sentralborddamene begynte å gapskratte, men da en litt mer erfaren medarbeider fikk høre om meldingen, ble det slått full alarm. Hele Fjell Rådhus måtte evakueres og 300 kommunalt ansatte ble satt ut av spill i en time, mens store styrker fra Fjell og Sund lensmannskontor sikret lokalene. De fant selvsagt ingenting.

Retten konkluderer med at 27-åringen har kommet med en konkret og svært alvorlig trussel. De vektlegger ikke at den først ble oppfattet som en spøk, men at trusselen objektivt var egnet til å skape alvorlig frykt.