Noen dager etter storbrannen i Lemkuhlboden i Sandviken 12. september, oppdaget flere beboere i Skivebakken-området en lapp med truende innhold.

Angrer

I dag tidlig meldte en mann seg ved Sentrum politistasjon etter å ha lest om saken i avisen. Flere beboere i Skivebakken fikk før brannen i forrige uke ulike håndskrevne trusselbrev. Avsenderen hevdet han var brannstifter, og advarte mot at han ville sette fyr på flere hus i Sandviken og Skivebakken.

– Han angret på det han hadde gjort, forteller Siri Doksæter.

Mannen er i 40 årene og bor i nærheten av husene som brant natt til fredag 17. oktober.

– Han sitter i avhør nå. Vi regner med å løslate ham etterpå. Det er ingen grunn til å tro at han har noe med brannen å gjøre, sier Doksæter.

– Hvorfor sendte han brevene?

– Han har ikke gitt noen god forklaring, bare at han var sint og frustrert på grunn av de mange brannene i Bergen, sier Doksæter.

Trusselbrevet BT trykket bilde av i går — der det ble rettet trusler mot både ICA Marken, Bryggen, Sandviken og Torget - var ikke kjent av politiet.

«Huset skal brenne»

I går tok enda en beboer i Skivebakken som mottok trusselbrev kontakt med BT. Beboeren forteller at han fant en håndskrevet lapp i aviskassen på utsiden av gatedøren. Han oppfattet den ikke som en trussel og kastet den.

— Jeg husker ikke helt hva som sto der, men mener det var «huset skal brenne», forteller beboeren.

Totalt er det dermed plassert minst fem ulike håndskrevne lapper i Skivebakken-området.

De tre lappene som politiet mottok i midten av september er alle sendt til Kripos for undersøkelse.

Søkte med spesialhund

I går var brannhunden Nova (7) fra Kripos på brannstedet i Skivebakken. Hunden er spesialtrent på å snuse seg frem til rester av flere ulike brennbare væsker.

— Hunden min er trent på å markere på 0,5 mikroliter. Regndråper er store i forhold. 0,5 mikroliter er så lite at du nesten ikke ser dråpen, sier politioverbetjent Per Arne Karlsen i Kripos.

Ifølge politioverbetjent Siri Doksæter fant Nova ikke noen ting.

— Jeg fikk akkurat tilbakemelding fra krimteknisk om at de har avsluttet søkene. Hunden har ikke funnet noen spor etter brennbare væsker eller lignende, sier Doksæter.

Hun vil likevel ikke utelukke at brannen kan være påsatt.

— Det vet vi rett og slett ikke, siden vi ikke har funnet brannårsaken ennå. Men det er klart: Hvis hunden hadde funnet noe, ville risikoen for at brannen var påsatt vært større, sier Doksæter.

Snurrebilde fra branntomten I | Snurrebilde fra branntomten II

Les også:

Fant spor av brennbar væske |

Politiet: Undersøker truslene

RUNE BERENSEN
RUNE BERENTSEN
Helge Skodvin