Lager utstilling om alt sammen, selvfølgelig!

Mari Ytrehus Moldestad og Mari Kråkenes studerer design og mediekommunikasjon på Noroff Instituttet og hengte denne uken opp sin diplomoppgave på skatebutikken BASE. Utstillingen har fått navnet «Spor».

— I dette miljøet er det mye fokus på klær og merker. Vi ville lage noe som fanget følelsen og selve stemningen. Bildene er en hyllest til 60- og 70-tallet og både fotokunsten og brettsporten som oppsto på den tiden, forklarer de to Mari'ene.

Rundt 30 fotografier, tatt med gamle teknikker, skal pryde trappegangen i butikken helt til utstillingen flyttes til Ekstremsportveko på Voss 23. juni. Motivene er bergenske brettsportutøvere på skateboard, snowboard og surfebrett. Så tett har Mari og Mari gått på objektene sine at de flere ganger endte med brett og skater i hodet.

For unge fotografer som alltid har vært vant til å jobbe med digitale kamera, var det en utfordring å feste bilder til film.

— Du må tenke mye mer på forhånd. Ventetiden i mørkerommet er både spennende og skummel, men resultatet blir helt annerledes og kornete enn med moderne teknikker, forteller studentene. Og håper de er blitt enda bedre digitalfotografer etter prosjektet.

STILLER UT: Studentene Mari Ytrehus Moldestad (t.v.) og Mari Kråkenes stiller ut sine fotografier i skatebutikken BASE, som ønsker å gi plass til studentarbeid.
EIRIK BREKKE
FORTIDSFOTO: Utstillingen «Spor» er en hyllest til fotografikunsten og brettsporten som oppsto på 60- og 70-tallet. Mari og Mari har valgt å kombinere de to, og har tatt bilder av brettsport med over tretti år gamle teknikker.